Φτιάξτε λαχταριστό, σπιτικό παγωτό σοκολάτας σε 3 βήματα!
4 υλικά συνδυάζονται σε πλούσιο παγωτό κακάο
Εύκολο στην παρασκευή, αυτό το παγωτό πλούσιο σε γεύση κακάο μπορεί να συνδυαστεί με ξηρούς καρπούς, μάρκες σοκολάτας, κεράσια γλασέ ή ακόμη και Goji berries, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά
750 ml (3 φλιτζάνια) γάλα
165 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
3/4 του φλιτζανιού καλής ποιότητας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε ελαφρά μαζί το 1 φλιτζάνι γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το κακάο.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να πάρει βράση. Ανακατέψτε το ζεστό σας γάλα με το μείγμα γάλακτος-κακάο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Επιστρέψτε το νέο σας μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά. μέχρι να πήξει
3. Χύστε το μείγμα σας σε ένα ρηχό δοχείο, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες καλά. Βγάλτε το παγωτό σας από το ψυγείο, σπάστε το με ένα κουτάλι και χτυπήστε το σε ένα μπολ με το μίξερ. Χύστε το πάλι στο δοχείο σας και επιστρέψτε το στην κατάψυξη για να ξαναπαγώσει. Επαναλάβετε 2-3 φορές (ή χρησιμοποιήστε μια συσκευή παρασκευής παγωτού) και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Παγωτό καραμέλα χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού
Σπιτικό παγωτό με μέντα και κομμάτια σοκολάτας