Φρέσκια σάλτσα αραμπιάτα με πέννες
Οι ιταλοί ξέρουν από σάλτσες και εμείς ως έλληνες είμαστε μεγάλοι μακαρονάδες, και ξέρουμε πως μία απλή σάλτσα με ντομάτα μπορεί να είναι αρκετή για να απογειώσει ένα φαγητό.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)
1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
2x400γρ δοχεία με αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κουτ. γλυκού βαλσάμικο ξύδι
40γρ μικρά φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
1.Ζεστένετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν για 3 λεπτά. Συνηχείστε με το τσίλι και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε συνέχεια.
2.Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τες να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και αλατοπιπερώστε. Βάζετε την σάλτσα στα ήδη βρασμένα και έτοιμα ζυμαρικά μαζί με την φρέσκια ρόκα. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα.