Το «γιατρικό» για τον καύσωνα: Παγωμένη σπιτική λεμονάδα με άρωμα λεβάντας!

Το «γιατρικό» για τον καύσωνα: Παγωμένη σπιτική λεμονάδα με άρωμα λεβάντας!

Δεν είναι μια απλή λεμονάδα, είναι ένα ποίημα.

Επειδή αυτή η εβδομάδα του Ιουλίου δεν μας έχει αφήσει να ηρεμήσουμε από τη ζέστη και την άπνοια, δεν σημαίνει πως θα το βάλουμε κάτω έτσι απλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά από το χρόνο σας, μερικά υλικά που ίσως να έχετε ήδη στη κουζίνα και τέλος. Θα έχετε στα χέρια σας την πιο δροσερή, νόστιμη, αρωματική λεμονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ και η οποία θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/4 κούπας αποξηραμένη λεβάντα
4 κούπες φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι (περίπου 16-20 λεμόνια)
πάγος για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού και φρέσκα άνθη λεβάντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
2. Ρίξτε μέσα τη λεβάντα και ανακατέψτε. Πάρτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τη λεβάντα και αφήστε το να κρυώσει.
3. Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού. Σερβίρετε με πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού και τα άνθη λεβάντας.

*Μπορείτε να συντηρήσετε τη λεμονάδα σας σε ένα αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο, έως και μία εβδομάδα.