Λεμονάδα με κεράσια: παγωμένη απόλαυση σε 3 κινήσεις!
QUEEN.GR
Μια σπιτική συνταγή που θα αγαπήσετε.
Οι σπιτικές λεμονάδες πάνε από γενιά σε γενιά και από συνταγή γιαγιάς σε συνταγή μαμάς. Η ακόλουθη είναι από το βιβλίο συνταγών της μίας και μοναδικής Martha Stewart και, πιστέψτε μας, είναι σκέτο όνειρο.
Υλικά
για το σιρόπι
500γρ. φρέσκα πετροκέρασα, χωρίς κουκούτσια (περίπου 3 γεμάτες κούπες)
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα νερό
1κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
για τη λεμονάδα
παγάκια
4 κούπες σόδα
1 1/2 κούπα φρέσκος χυμός λεμόνι (από 8 λεμόνια)
1/2 κούπα ψιλή, λευκή ζάχαρη
φρέσκα πετροκέρασα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα κεράσια, τη κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι και σιγοβράστε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κεράσια να ανοίξουν και δημιουργηθεί το σιρόπι -για περίπου 30 λεπτά.
2. Στραγγίξτε τα κεράσια με σουρωτήρι και κρατήστε το σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
3. Γεμίστε μια μεγάλη κανάτα με πάγο. Ρίξτε μέσα τη σόδα, το χυμό λεμονιού, τη ψιλή ζάχαρη και 1/2 κούπα από το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με φρέσκα κεράσια και σερβίρετε.