Σούπα με σολομό και λιαστή ντομάτα
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ο σολομός δεν είναι μόνο για τα σούσι σας αλλά είναι και πολύ γευστικός και χορταστικός και στις ψαρόσουπες σας. Μία ελαφριά σούπα για τους λάτρεις των λεπτών γεύσεων και των μυρωδικών.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
300γρ ζεστό ζωμό κότας
1 κουτ. σούπας σος σόγιας
55γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κομμάτια
2 κουτ. γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση
1.Ζεστένετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την λιαστή ντομάτα, τον ζωμό κότας και την σόγια, χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
2.Συνεχείστε προσθέτοντας τον σολομό και το ξύδι και βράστε για άλλα 5 λεπτά, ακολουθείστε το ίδιο με τον άνηθο.
3.Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά μπολάκια ζεστή