Φτιάξτε σπιτική, πεντανόστιμη granola με μπανάνα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς!
Το πιο υγιεινό πρωινό του καλοκαιριού από τα χεράκια σας.
Αντί να αγοράζετε κάθε εβδομάδα δημητριακά και έτοιμη granola από τα σούπερ μάρκετ (και να πληρώνετε τα μαλλιοκέφαλά σας) μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη, σπιτική granola με τα πιο αγνά, υγιεινά υλικά και να απολαμβάνετε ένα μπολ κάθε πρωί για να ξεκινάτε θρεπτικά και απολαυστικά την ημέρα σας. Και βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή!
Υλικά (για περίπου 16 κούπες)
1 κούπα ωμά αμύγδαλα
1 μικρή, ώριμη μπανάνα
1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή σιρόπι από καστανό ρύζι
3 κούπες νιφάδες κριθαριού
5 κούπες νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα τριμμένος λιναρόσπορος
1/2 κούπα άγλυκη καρύδα (προαιρετικά)
1κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Βάλτε τα αμύγδαλα στο multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη μπανάνα και το σιρόπι και συνεχίστε το άλεσμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι τα υλικά να δέσουν και να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
3. Βάλτε τις νιφάδες βρώμης και κριθαριού σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε με το μείγμα μπανάνας. Ανακατέψτε καλά.
4. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε το για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10λεπτο.