Γιαουρτένιο γλυκό με ανανά

Γιαουρτένιο γλυκό με ανανά

Μια ακόμα συνταγή για ένα δροσερό γλυκό που θα σας φέρει λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι και δεν θα κάτσει βαρύ στο στομάχι σας. Πέντε απλά βήματα και το εν λόγο γιαουρτογλυκό θα βρεθεί μπροστά σας, έτοιμο προς κατανάλωση.

Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κονσέρβα ανανά
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
250 γραμμάρια καρυδόψυχα

Εκτέλεση
1.Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2.Ανακατεύετε το μείγμα με το γιαούρτι.
3.Κόβετε σε μικρά κομμάτια τον ανανά και τα δαμάσκηνα.
4.Περνάτε από το μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να γίνουν όσο ψιλοκομμένα θέλετε, ή απλώς τα προσθέτετε ολόκληρα.
5.Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να «δέσουν» (περίπου 2 ώρες).

Tip: Μπορείτε φυσικά να κάνετε παραλλαγές της συνταγής με διάφορα φρούτα της επιλογής σας.