Παγωμένη λεμονάδα με ανθρακικό και άρωμα βανίλιας!
Θα ξεχάσετε μέχρι και το νερό.
Μια πραγματικά καταπληκτική συνταγή για ένα καλοκαιρινό ποτό που θα σας πάρει τα μυαλά και θα το φτιάχνετε κάθε μέρα.
Υλικά
10 λεμόνια, κομμένα διαγώνια στη μέση και χωρίς κουκούτσια
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος στη μέση και με τα σπόρια κρατημένα στην άκρη
1 1/2 με 2 κούπες σόδα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βάλτε τα λεμόνια σε ένα πιρέξ, με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πασπαλίστε με ζάχαρη, προσθέστε το νερό και τα σπόρια βανίλιας και βάλτε τα στο φούρνο μέχρι να ψηθούν και οι άκρες τους να πάρουν χρώμα (περίπου 25 λεπτά). Αφήστε τα να κρυώσουν.
2. Στύψτε τα λεμόνια και ρίξτε τον χυμό και τα υπολείμματα τους στο μπλέντερ. Βγάλτε τα σπόρια βανίλιας και ρίξτε μέσα στο μπλέντερ και το σιρόπι από το πιρέξ. Χτυπήστε τα όλα μαζί και έπειτα ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι σε μια μεγάλη κανάτα.
3. Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο. Ρίξτε 3/4 λεμονάδας στο καθένα και γεμίστε το υπόλοιπο 1/4 με σόδα.