Πλούσια σος με μπαχάρια

Πλούσια σος με μπαχάρια

Μία πρωτότυπη σος για να μαρινάρετε τα ψητά σας και να δώσετε μία εξωτική γεύση στο κρέας σας.

Υλικά

4-6 μεσαίου μεγέθους πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 μικρά κομμάτια τζίντζερ τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Ένα ματσάκι φρέσκο κολίανδρο ψιλοκκομμένο

2 μίσχοι λεμονόχορτο (lemongrass)

Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ

8 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας σπόρους κολίανδρου

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι

2 κουτ. γλυκού σος σόγια

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Βάλτε όλα τα υλικά στο γουδί και αρχίστε να τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν πάστα. Βάλτε την αμέσως σε ένα βαζάκι και στο ψυγείο. Διαρκεί στη συντήρηση για 3 εβδομάδες.