Πώς να φτιάξεις λαχταριστά cookies βρώμης!

Κάππη Μελίνα

Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις!

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο για τα οφέλη της βρώμης η οποία ανήκει στην κατηγορία των δημητριακών και έχει υψηλή διατροφική αξία καθώς περιέχει βιταμίνη Ε, Β1, βιοτίνη, χαλκό και μαγνήσιο. Επίσης, αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών! Αν λοιπόν δεν την έχεις δοκιμάσει ήρθε η στιγμή να την εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής.Ειδικά για πρωινό είναι μια εξαιρετική λύση αφού θα σε κρατήσει σίγουρα μέχρι το μεσημεριανό σου γεύμα!

Εδώ λοιπόν θα σου πω πώς μπορείς να την καταναλώσεις στην πιο γευστική εκδοχή της!

Η υπέροχη, όχι και τόσο παραδοσιακή γιαγιά μου, μου αποκάλυψε τη συνταγή για αυτά τα πεντανόστιμα cookies που κάθε φορά γίνονται ανάρπαστα και μάλιστα χωρίς τύψεις (ή τελοσπάντων σχεδόν χωρίς) αφού τουλάχιστον είναι υγιεινά!

Θα χρειαστείς:

2 φλυτζάνια βρώμη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη την οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με άλλη γλυκαντική ουσία

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. baking powder

1 αβγό

1 πορτοκάλι

Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις 1 κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς!

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγειρική σόδα με το χυμό από το πορτοκάλι.Σε ένα άλλο αναμειγνύομε το λάδι με τη ζάχαρη και το αβγό και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα!

Στη συνέχεια σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω.

Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και είναι έτοιμα!

Έχεις τραγανά και αφράτα cookies που μπορείς να φας για πρωινό ή να τα μοιραστείς στον καφέ με τις φίλες σου!

Διάβασε ακόμα:Μπούτι κοτόπουλου με δεντρολίβανο, από τον Γιώργο Τσούλη

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης