Πώς να καθαρίσεις ρούχα με παγιέτες, γούνα και φτερά τώρα που πέρασαν οι γιορτές

Γιατί τώρα ήρθε η ώρα να «μαζέψεις» τα glam κομμάτια σου.

To αγαπημένο τραγούδι του Κ.Βήτα, «Mπλε Καφέ», λέει σε κάποιο σημείο του «πάμε αυτό το πάρτι εδώ τελειώνει» και αυτός ο στίχος συνοψίζει απόλυτα αυτό που νιώθουμε οι περισσότερες από εμάς αυτές τις μέρες, τις τελευταίες του Ιανουαρίου. Οι γιορτές αποτελούν εδώ και καιρό παρελθόν, το ίδιο και τα λαμπερά events, τα επίσημα καλέσματα και ό,τι ενδυματολογικά συνεπάγεται όλο αυτό. Ήρθε και επισήμως εκείνη η εποχή του χρόνου που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα ρούχα με παγιέτες και φτερά, αλλά και τις φανταχτερές faux γούνες μας και να προσγειωθούμε πάλι στην σκληρή καθημερινότητα των μάλλινων παλτό, των πουλόβερ και των basic κομματιών. Για να το κάνουμε όμως αυτό πρέπει πρώτα να αποθηκεύσουμε και να καθαρίσουμε τα glam pieces μας και για αυτό συγκεντρώσαμε tips για να το κάνουμε μόνες μας χωρίς να καταστρέψουμε τα ευαίσθητα υλικά τους.
*Το καθάρισμα των ρούχων στο σπίτι σου γίνεται αποκλειστικά με δική σου ευθύνη! Κοινώς παίρνεις το ρίσκο που δεν το πας καθαριστήριο, αλλά εμείς σε βοηθάμε να το κάνεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΠΑΓΙΕΤΕΣ
Αν θέλεις απλά να απομακρύνεις τη σκόνη και την μυρωδιά από το παγιετέ-ρούχο σου, τότε πρέπει να γεμίσεις μία λεκάνη με χλιαρό νερό και να ρίξεις μέσα λίγο ήπιο καθαριστικό πλυντηρίου. Τοποθετείς εκεί το κομμάτι που θες, ανακινείς καλά και το αφήνεις να μουλιάσει για περίπου πέντε λεπτά. Αν θέλεις να βγάλεις και κάποιο λεκέ από συγκεκριμένο σημείο τότε με ειδικό καθαριστικό στικ ταμπονάρεις (δεν τρίβεις!) το σημείο πριν το βάλεις στην λεκάνη. Αφού περάσουν τα πέντε λεπτά το βγάζεις και το ξεβγάζεις με κρύο νερό χωρίς να το πιέζεις. Ουσιαστικά το κρατάς κάτω από τη βρύση. Τέλος το απλώνεις πάνω σε μία πετσέτα, την οποία έχεις στρώσει σε μία οριζόντια επιφάνεια εντός ή εκτός σπιτιού, για να στεγνώσει. Προσοχή, δεν το απλώνεις γιατί μπορεί το βάρος του νερού να παραμορφώσει το σχήμα του!

ΓΟΥΝΑ
Η γούνα, η συνθετική φυσικά, πρέπει πάνω κάτω να ακολουθεί την ίδια ρουτίνα καθαρισμού με την αληθινή. Να της κάνεις δηλαδή έναν ειδικό τύπο στεγνού καθαρίσματος στο καθαριστήριο μία φορά τον χρόνο και μετά να την αποθηκεύεις μέσα σε ειδικό σελοφάν. Αν όμως θες να δοκιμάσεις να την «αερίσεις» μόνη σου και να φύγουν από πάνω της οι οσμές τότε βάλ’ την μέσα σε μία σακούλα ενδυμάτων (με τρύπες) μαζί με λίγους κόκκους καφέ και άσ’ την εκτός σπιτιού. Επίσης αν υπάρχει κάποιος μικρός τοπικός λεκές που θες να απομακρύνεις, δοκίμασε να αναμείξεις νερό με ξύδι και να ταμπονάρεις με ένα πανί, απαλά το λερωμένο σημείο.

ΦΤΕΡΑ
Αν το πρόβλημα με τα φτερά του ρούχου σου είναι η οσμή, τότε αρκεί να το τοποθετήσεις μέσα σε μία μαξιλαροθήκη ή ειδικά σακούλα ενδυμάτων, μαζί με λίγη λεβάντα. Αν όμως κάποια από τα φτερά έχουν λεκέδες τότε προσοχή... μπορείς να πλύνεις μόνο φτερά ίδιου χρώματος μαζί, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξεβάψουν. Διέλυσε λίγο υγρό πιάτων σε νερό και τρίψε απαλά τα φτερά ίδιου χρώματος που είναι κοντά το ένα στο άλλο. Επανέλαβε το ίδιο και τα υπόλοιπα που έχεις «χωρίσει» με βάση την απόχρωσή τους. Μετά στέγνωσέ τα με πιστολάκι το οποίο έχεις βάλει σε μέτρια θερμοκρασία, ούτε καυτή ούτε κρύα. Αν δεν στεγνώσουν εντελώς, πέρασε τα από πάνω με ένα απορροφητικό πανί ξεσκονίσματος.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης