Τα skorts (skirts + shorts) είναι δημοφιλή στο TikTok και υπάρχει λόγος

Sabine Camhi

Το αμφιλεγόμενο 90s trend επανέρχεται δυναμικά στη μόδα!

Το TikTok ανακάλυψε τα skorts, δηλαδή τα υβρίδια μεταξύ φούστας και shorts, και τώρα αυτό το κομμάτι είναι παντού. Brands, όπως το Outdoor Voices και το Girlfriend Collective, προσφέρουν αθλητικές εκδοχές των skorts, ενώ σε vintage καταστήματα, τα πιο κομψά κομμάτια (σκέψου έντονα χρώματα και μοτίβα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’80) γίνονται sold out. Σύμφωνα με τη Mercari, μια πλατφόρμα όπου μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις σχεδόν οτιδήποτε, υπήρχε μια αύξηση κατά 212% στην αναζήτηση των skorts, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

https://www.tiktok.com/@bubbybaee/video/6948493460940918021

Η ιστορία προέλευσης του skort:

Τα skorts χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1850, αφού άρχισαν να τα φορούν οι γυναίκες όταν έγιναν πιο δραστήριες και ήθελαν να απαλλαχθούν από το κρινολίνο και τα περίεργα στριφώματα που ήταν στην μόδα εκείνη την εποχή. Τα skorts επέτρεψαν τις γυναίκες να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως η κηπουρική, η ποδηλασία και ο αθλητισμός. Το skort έγινε staple κομμάτι στο τένις, το χόκεϊ και το γκολφ.

https://www.tiktok.com/@talllivingtiny/video/6953753334201191686

Και γιατί είναι το skort trendy τώρα;

Η δυναμική επιστροφή των skorts μπορεί εν μέρει να συνδεθεί με το γεγονός ότι η Gen-Z έχει εμμονή με την αισθητική της δεκαετίας του '90, του '00 και το «back to school» style, και έχει αφιερώσει χρόνο για να εξερευνήσει τα αρχεία αυτών των δεκαετιών και να τα κάνει πιο επίκαιρα.

Επιπλέον, το skort είναι ένα πολύ ευκολοφόρετο και ευέλικτο κομμάτι. Είναι αρκετά άνετο για να το φοράς μέσα στο σπίτι, και συγχρόνως, μπορείς να το φορέσεις και για έναν περίπατο ή την ώρα της γυμναστικής. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ τολμηρό και σέξι.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις πως φορέθηκε από τα πιο cool κορίτσια.

Θέλεις περισσότερα looks; Αποθηκεύσαμε 7 εμφανίσεις στο Instagram για να αντιγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια

Tags
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης