DIY: Πώς να δημιουργήσεις στο σπίτι ένα στυλάτο smocking dress μόνο με το παλιό σου φόρεμα

Ναταλία Κατσακιώρη
DIY: Πώς να δημιουργήσεις στο σπίτι ένα στυλάτο smocking dress μόνο με το παλιό σου φόρεμα
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Ένα εύκολο κόλπο που θα μεταμορφώσει το παλιό σου φόρεμα.

Εσύ πόσο έχεις σκεφτεί το κομμάτι της ανακύκλωσης της ντουλάπας σου; Η βιώσιμη μόδα δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά που ψωνίζεις και με την εξασφάλιση των ηθικών συνθηκών εργασίας των ανθρώπων που φτιάχνουν τα ρούχα μας, αλλά αναφέρεται πολύ περισσότερο στη γενικότερη αλλαγή της νοοτροπίας μας και στη συνειδητοποίηση ότι το κάθε εκατοστό υφάσματος μετράει. Αυτό περιλαμβάνει και τα παλιά items της ντουλάπας σου.

Tα 4 εναλλακτικά denim trends που θα φορέσουμε την άνοιξη

diy-dress-(7).jpg

Σίγουρα και εσύ, όπως και εγώ, όπως και όλοι μας, έχουμε κάποια ρούχα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα. Γιατί καμία μας δεν θέλει να φορέσει κάτι που φαίνεται παλιό, που η γραμμή και το shape του είναι παρωχημένο και που οι τάσεις στις οποίες κάνει reference είναι ξεπερασμένες. Οπότε εδώ μπαίνει ο παράγοντας της ανακύκλωσης. Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις και να μεταμορφώσεις ένα παλιό item σε κάτι καινούργιο με ελάχιστο κόπο και χρόνο; Και όμως γίνεται και εμείς έχουμε να σου κάνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

diy-dress-(3).jpg

DIY: Δημιούργησε το δικό σου smocking dress με ένα και μόνο υλικό.

Σίγουρα έχεις στη ντουλάπα σου ήδη ένα φαρδύ, mini φόρεμα σε χυτή γραμμή με A-line τελείωμα. Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να το μεταμορφώσεις στο επίκαιρο smocking dress, aka σε ένα φόρεμα σφηκοφωλιά. Ας ξεκινήσουμε από τα υλικά που θα χρειαστείς: ένα ψαλίδι, λευκό λάστιχο κλωστή και μία ραπτομηχανή. Αν δεν έχεις φυσικά μπορείς πάντα να απευθυνθείς στη μοδίστρα της γειτονιάς σου, που θα σε χρεώσει ελάχιστα για την παρακάτω διαδικασία.

diy-dress-(4).jpg

Παίρνεις το εν λόγω item λοιπόν και προσαρμόζεις στην αρχή τα μανίκια με ένα ψαλίδι, αν το χρειάζεται. Στη συνέχεια παίρνεις το λάστιχο κλωστή και αρχίζεις να το ράβεις πάνω στο φόρεμα από την ανάποδη πλευρά του σε κοντινή απόσταση περίπου του μισού εκατοστού, δημιουργώντας αμέσως το smocking σχέδιο. Συνεχίζεις τη διαδικασία μέχρι να φτάσεις στο τελείωμα και στερεώνεις το λάστιχο καλά, για να μην ξηλωθεί. Και κάπως έτσι το φόρεμα είναι έτοιμο! Να σημειώσουμε ότι για την παρακάτω μεταποίηση χρειαζόμαστε ένα φόρεμα με ελαφρύ μακό ύφασμα ή μετάξι.

Tenniscore: Το trend που έκανε επίκαιρο η Zendaya και τα πιο stylish sneakers για να το υιοθετήσεις

Δες τη διαδικασία βήμα-βήμα:

https://www.instagram.com/reel/C5dE0FFMq89/