Τα άνετα παπούτσια με χαμηλό τακούνι που θα φοράμε all day long - To street style εγκρίνει

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα άνετα παπούτσια με χαμηλό τακούνι που θα φοράμε all day long - To street style εγκρίνει
Photo Credit : Szymon Brzóska/launchmetrics.com/spotlight

Γιατί τα άνετα τακούνια είναι πια αδιαπραγμάτευτα!

Το κεφάλαιο παπούτσια μας αφορά πολύ τις γυναίκες μέσα στο φθινόπωρο. Μπορεί να είναι το κατάλοιπο της όλης διαδικασίας που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά, που προτού πάμε την πρώτη ημέρα στο σχολείο αγοράζαμε τα καινούργια μας παπούτσια. Μπορεί πάλι να είναι η αίσθηση της νέας σεζόν ή και η αντικειμενική ανάγκη μας να αφήσουμε πίσω μας το κεφάλαιο πέδιλα και σανδάλια. Γιατί πολύ ωραία η αίσθηση των sneakers, αλλά για όσο ακόμα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς κάλτσες και καλσόν, θα θέλουμε να φορέσουμε ένα λίγο πιο elegant ζευγάρι.

Τα 20 κορυφαία looks που όρισαν το street style της Νέας Υόρκης -Hello minimalism

New-York-str-S25-1488.jpg

Η πρόταση για το φθινόπωρο του 2024 είναι ένα ζευγάρι που ίσως υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σου και το έχεις δει μέσα στον προηγούμενο χειμώνα, αλλά και την άνοιξη. Μιλάμε τα sling backs φυσικά, ένα σχέδιο που έχει την έμπνευσή του στα 50s, 60s και early 70s. Είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι κλασικές γόβες, pointed ή στρογγυλές, που είναι ανοιχτές στο πίσω σημείο και κουμπώνουν με ένα διακριτικό λουράκια. Από μόνο του το συγκεκριμένο παπούτσι δίνει χάρη και ένα preppy, girly στυλ σε κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο ντύσιμό της.

New-York-str-S25-1475.jpg

Τα sling backs είναι το πρώτο ζευγάρι που θα επενδύσεις το φθινόπωρο.

Τα sling backs ξεκίνησαν να εμφανίζονται στα catwalks αρχικά από οίκους όπως η Prada και ο Saint Laurent του Anthony Vaccarello, ο οποίος μας παρουσίασε την πιο ακραία ψηλοτάκουνη μορφή τους. Εμείς όμως από την άλλη, όσο και αν αγαπάμε τα δωδεκάποντα τακούνια μας, ξέρουμε ότι δεν είναι αυτά στην πραγματικότητα που θα αξιοποιήσουμε στα καθημερινά μας σύνολα.

Οπότε για αυτό και οι τάσεις έχουν βάλει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα χαμηλά kitten heels, τα τακούνια σε στυλ πλατφόρμας αλλά και τα κλασικά blocked heels που επιλέγουμε συνήθως για τα outfits του γραφείου. Ευτυχώς δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα από τα αγαπημένα μας brands που να μην έχει τουλάχιστον ένα τέτοιο σχέδιο στη νέα του συλλογή. Το μαύρο και το σκούρο καφέ είναι πάντα οι πιο διαχρονικές λύσεις, αλλά σκέψου και το έντονο κόκκινο ή ένα ζευγάρι σε pure white.

New-York-str-S25-0544.jpg

Ζακέτα ή σακάκι για το γραφείο; Η Τόνια Σωτηροπούλου βρήκε την τέλεια εναλλακτική του φθινοπώρου

New-York-str-S25-1334.jpg