Αρωματικό σπανακόρυζο με καστανό ρύζι
200 γρ καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο
1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο & πλυμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ σ πελτέ
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και να πιεί τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε χλιαρό νερό κι αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε το φαγάκι μας για 10 λεπτά (μέχρι να γίνει το ρύζι). Στο τελευταίο 2λεπτο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,τον άνηθο, τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού.