Γυναικεία Γονιμότητα: Ο δρ Μηνάς Μαστρομηνάς εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα

Σε μία συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Instagram, ο δρ Μαστρομηνάς ανέλυσε όλες τις πτυχές του ζητήματος της γυναικείας γονιμότητας, δείχνοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά σε κάθε γυναίκα.

Για τη γυναικεία γονιμότητα, το πώς μπορεί να ενισχυθεί και ποιες επιλογές έχει κάθε ζευγάρι σήμερα, μίλησε στο Queen.gr ο δόκτωρ Μηνάς Μαστρομηνάς, Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και σε προβλήματα Γονιμότητας και ιδρυτής της Μονάδας «Εμβρυογένεσις». Ο γιατρός επισήμανε πως η επιστήμη έχει προχωρήσει σημαντικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιλογές διαθέσιμες σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως της ηλικίας της, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως πως όσο νωρίτερα ελέγξει κάθε μία από εμάς τη γονιμότητά της, τόσο αποτελεσματικότερη θα είναι η λύση που θα επιλέξει.

Σε μία συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Instagram, ο δρ Μαστρομηνάς ανέλυσε όλες τις πτυχές του ζητήματος της γυναικείας γονιμότητας, δείχνοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά σε κάθε γυναίκα.

Ακόμα και πριν την ηλικία των 30, ακόμα και πριν αποφασίσει να αποκτήσει παιδιά, κάθε γυναίκα οφείλει να προχωρήσει σε έλεγχο γονιμότητας, προκειμένου να γνωρίζει σε ποια αναπαραγωγική ηλικία βρίσκεται: «Το αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας μπορεί να είναι ‘νεότερο’ από την ηλικία της, μπορεί όμως να είναι και μεγαλύτερο. Αυτή είναι μία πληροφορία που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς τη μητρότητα», τονίζει ο κ. Μαστρομηνάς.

Ο γιατρός στάθηκε ιδιαίτερα στην άγνοια ή και την παραπληροφόρηση που έχουν πολλά νέα ζευγάρια σήμερα, βάσει της εμπειρίας τους, ως πώς το ποιος είναι ο τρόπος να αποκτήσουν παιδιά, δίνοντας απλές και κατανοητές συμβουλές προς όλους.

Ο δρ Μαστρομηνάς κατόπιν εξήγησε πως σήμερα, η πρόοδος της επιστήμης αλλά και της ιατρικής τεχνολογίας, έχει δώσει στις γυναίκες σημαντικές επιλογές, ακόμα και πριν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, από την οποία γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 5.000 παιδιά κάθε χρόνο. Η ίδια η εξωσωματική, τα βήματα της οποίας περιέγραψε πολύ αναλυτικά ο δρ Μαστρομηνάς, είναι μία απλή διαδικασία, μπροστά στην οποία καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να διστάζει. Οι πιθανότητες επιτυχίας της είναι σημαντικές, καθώς σε μία υγιή γυναίκα έως 38 ετών κινούνται στο 50%, εφόσον φυσικά δεν συντρέχουν άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες.

Ο γιατρός τόνισε επίσης ότι η εξωσωματική είναι σημαντική επιλογή και για τους άντρες που έχουν αδύναμο σπέρμα, ενώ υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως η γονιμότητα και τυχόν προβλήματα σε αυτή, αφορούν το ίδιο άντρες και γυναίκες, σε μοιρασμένα ποσοστά του 50%.

Παράλληλα, ο γιατρός ανέλυσε την κρυοσυντήρηση ωαρίων ως διαδικασία αλλά και ως επιλογή, η οποία διαφυλάσσεται και νομικά ως γυναικείο δικαίωμα: Ως μία απόφαση που παίρνει κάθε γυναίκα για τον εαυτό της, ανεξαρτήτως της βούλησης του περιβάλλοντός της. Ιδανική ηλικία για την κατάψυξη ωαρίων, ο γιατρός θεωρεί τα 35 έτη, ενώ άνω αυτής, κάθε γυναίκα είναι καλό να καταψύχει τουλάχιστον 15 ωάρια.

Κλείνοντας τη συζήτηση με το Queen.gr, ο Δρ Μαστρομηνάς θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, βασισμένο στην πολύχρονη εμπειρία του, καθώς ο ίδιος έχει συμβάλλει ώστε να έρθουν στον κόσμο 30.000 μωρά τα τελευταία 30 χρόνια. Ο γιατρός ζήτησε τη στήριξη της κοινωνίας και της πολιτείας προς το «βουβό δράμα», όπως το χαρακτήρισε, το οποίο βιώνουν τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά, ενώ το επιθυμούν. Οι άνθρωποι αυτοί, τόνισε, χρειάζονται τη συμπαράστασή μας σε όλα τα στάδια.

O δόκτωρ Μηνάς Μαστρομηνάς, Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και σε προβλήματα Γονιμότητας και ιδρυτής της Μονάδας «Εμβρυογένεσις»

Η γυναικεία γονιμότητα είναι ένα θέμα με το οποίο χρειάζεται να εξοικειωθούμε εγκαίρως, καθώς η επιστήμη σήμερα έχει λύσεις και προτάσεις για τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων. Ο Δρ Μηνάς Μαστρομηνάς, ιδρυτής της Μονάδας «Εμβρυογένεσις», στηρίζει με την επιστήμη του τα ζευγάρια με ζητήματα γονιμότητας, προσφέροντάς τους τις επιλογές ώστε να αποκτήσουν παιδιά.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης