Διατροφή με ψάρια, για ένα πιο κοινωνικό μωρό
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ
Σύμφωνα με νέα, βρετανική έρευνα, τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες κατανάλωναν άφθονα ψάρια, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είναι πιο κοινωνικά και επικοινωνιακά, μεγαλώνοντας.
Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά γυναικών που τρέφονταν με πολλά ψάρια, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ανέπτυξαν, μέχρι την ηλικία των 8 ετών, μεγαλύτερη κοινωνικότητα και περισσότερες επικοινωνιακές ικανότητες, καθώς και υψηλότερα ποσοστά IQ.
Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τις μέλλουσες μαμάδες να καταναλώνουν, μία με δύο φορές την εβδομάδα ψάρια πλούσια σε λιπαρά Ω3, όπως ο σολομός ή οι σαρδέλες, αλλά και να αποφεύγουν ψάρια όπως ο ξιφίας και ο τόνος, αφού αυτά μπορεί να περιέχουν υψηλά ποσοστά υδράργυρου.