Τα μωρά κλαίνε με διάλεκτο. Να γιατί

Ερμιόνη Σαρρή

Τέσσερα χρόνια πριν η αμφιλεγόμενη για τις μεθόδους της, φωτογράφος Τζιλ Γκρίνμπεργκ προκάλεσε αντιδράσεις με μια δουλειά της γεμάτη λυγμούς. Το project της End Times: Epilogue με μωρά που κλαίνει γοερά, δεν ήταν εύκολο. Για να καταφέρει να δημιουργήσει τα πορτρέτα των λυγμών της η Γκρίνμπεργκ έδινε γλειφιτζούρι στα μωρά και στη συνέχεια τους το έπαιρνε ξαφνικά πίσω. Έπρεπε να τα απαθανατίσει δακρυσμένα.

Η αλληγορία της εικαστικής φωτογράφου επάνω στον χριστιανικό φονταμεταλισμό και τον καταναλωτισμό των ΗΠΑ εντυπωσίασε, ωστόσο προκάλεσε οργή από πολλούς για τις σκληρές μεθόδου της.

Ίσως αυτή είναι η ιδανική εικονογράφηση για μια έρευνα που υποστηρίζει ότι τα μωρά κλαίνε αλλά όλα το κάνουν διαφορετικά. Τα μωρά στη Γερμανία κλαίνε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα νεογνά από την Κίνα, το Καμερούν και τη Γαλλία, υποστηρίζει η καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, Κάθλιν Φέρμκε. Οι διαφορές αναφέρει το ΑΠΕ μπορούν να εξηγηθούν με τη μελωδία της κάθε γλώσσας. "Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά έκλαιγαν γιατί πεινούσαν", λέει η Φέρμκε.

Η συνέχεια στο cnn.gr

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης