H Eva Mendes εξήγησε με πρακτικά tips το πώς διαχειρίζεται το άγχος των παιδιών της

Πατούλια Κατερίνα

Η Eva Mendes στο νέο της εγχείρημα, τη συγγραφή του πρώτου  παιδικού της βιβλίου, με τίτλο «Desi, Mami and the Never-Ending Worries», ξεκίνησε δυναμικά το μάρκετινγκ 

Το βιβλίο μιλάει για τη Ντέζι, ένα μικρό κορίτσι που φοβάται τα «τέρατα» κάτω από το κρεβάτι της και το πώς η γενναία μαμά της, τη βοηθά να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει και να λύσει το πρόβλημα αυτό. Το βιβλίο αυτό έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση για το άγχος και στα social media με την Eva Mendes να εξηγεί πως και η ίδια πάσχει από το είδος αυτού του στρες και μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας υπέρ μας.

Και η Eva αγχώνεται!

Η ηθοποιός, συγγραφέας πια και μαμά δύο παιδιών, εξομολογήθηκε μετά από ερώτηση των fans της, πως ήταν και η ίδια ένα παιδί με μπόλικο στρες.

«Ήμουν ανήσυχο παιδί. Μεγάλωσα σε ένα τρελό σπίτι με μπόλικη φασαρία από την Κούβα και ίσως αυτό συνέβαλε με κάποιον τρόπο.

Θέλω να πω, μήπως η οικογένεια μου δρα φωνάζοντας, είτε τα πράγματα είναι καλά ή κακά;» ρώτησε ο Mendes.

Οι ακόλουθοι της Mendes, μοιράστηκαν και τις δικές τους εμπειρίες με τους ανθρώπους να εξομολογούνται πως το άγχος ήταν ενσωματωμένο στην κουλτούρα τους.

Κάποιος μάλιστα πήγε παραπέρα την κουβέντα ότι το άγχος είναι «πολιτισμικό». Αλλά δεν είναι. Σύμφωνα με το MedLine Plus, το άγχος συνδεται με το αίσθημα φόβου και ανησυχίας. Αυτό μπορεί να σε κάνει να ιδρώνεις ή να έχεις γρήγορο καρδιακό παλμό. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση στρες. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεσαι άγχος όταν αντιμετωπίζεις ένα δύσκολο πρόβλημα στη δουλειά, πριν γράψει;ς ένα τεστ ή πριν πάρεις μια σημαντική απόφαση.

Eva Mendes & Ryan Gosling έκαναν πρώτη δημόσια εμφάνιση με τις κόρες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το ντεμπούτο του παιδικου βιβλίου της Mendes θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου και η ίδια η Eva είχε γράψει για το βιβλίο:

«Η Desi, η Mami και οι ατελείωτες ανησυχίες είναι ένα γράμμα αγάπης για τα παιδιά μου και τα δικά σας. Το να μάθουμε πώς να εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλό μας να δουλεύει για εμάς και όχι εναντίον μας είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε! Στο σπίτι μου και στο Desi's, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ατελείωτες ανησυχίες και αγωνίες που έχουμε όλοι, έτσι αυτές οι αρνητικές σκέψεις δεν κυριαρχούν.

Το βιβλίο βασίζεται στην εμπειρία μου με τα παιδιά μου και στο να τα βάζω για ύπνο και στις ανησυχίες που έχουμε όλη μέρα. Οι ανησυχίες είναι πιο τρομακτικές λίγο πριν κοιμηθούμε μερικές φορές», τόνισε η Mendes και έδωσε τα δικά της πρακτικά tips κατά του στρες.

Η ηθοποιός και μητέρα της Esmeralda και της Amada Lee, τόνισε πως κάθε φορά που τα παιδιά της νιώθουν κάποια μορφή άγχους και ανησυχίας, η ίδια φροντίζει να την εκτονώνει μέσω μιας δραστηριότητας.

«Αντιμετωπίζω τις ανησυχίες των παιδιών όπως και τις δικές μου, με το να σηκωνόμαστε και να κινούμαστε.

Μια ιδέα είναι να κάνουμε πάρτι χορού στην κουζίνα, αν υπάρχει τραμπολίνο το λατρεύω, μου αρέσει να χορεύω με τραγούδια των 90ς ή να περπατήσουμε. Περπατάμε, μιλάμε, κάνουμε κάτι που απαιτεί σωματική κίνηση»!

H Μendes που έγινε μαμά για πρώτη φορά στα 40 και 42, είχε μιλήσει για την επιλογή της αυτή και τον τρόπο που ο κόσμος αντέδρασε:

«Δεν υποκύπτω στην πίεση της κοινωνίας. Ό,τι θέλω να κάνω, το κάνω. Σίγουρα δεν πίστευα ότι θα έκανα παιδιά οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που ένας συγκεκριμένος άντρας ήρθε στη ζωή μου και με έκανε να αλλάξω γνώμη για όλα αυτά».

Η επιλογή να αφήσει πίσω την καριέρα της στην υποκριτική για να επικεντρωθεί στα παιδιά της πριν από μια δεκαετία ήταν «η πιο εύκολη απόφαση» που πήρε ποτέ, είχε τονίσει η ίδια στο People εξηγώντας:

«Όταν ήμουν 40, ήταν μεγάλη υπόθεση για τους ανθρώπους όταν ήμουν έγκυος αλλά δεν ήταν για μένα. Και τότε ήμουν 42 και ήμουν έγκυος στο δεύτερο μου παιδί και οι άνθρωποι έλεγαν, ''Θεέ μου, θα είσαι τόσο κουρασμένη. Γι' αυτό οι άνθρωποι κάνουν παιδιά στα 20 τους''. Ε τότε είπα πως αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ.

Παρεμπιπτόντως, η μητρότητα χρειάζεται περισσότερη υπομονή. Στα 20 μου, δεν έπρεπε να είμαι καν κοντά σε παιδιά, κάπνιζα και σίγουρα δεν θα μπορούσα να έχω μεγαλώσει παιδιά σε καμία άλλη εποχή της ζωής μου.

Επειδή ήμουν μεγαλύτερη όταν έγινα μητέρα, ήξερα, καλά, ότι τα παιδιά μου θα είναι μικρά μόνο μία φορά και πως ό,τι κι αν κάνω ή δεν κάνω αυτή τη στιγμή θα τα επηρεάσει στην υπόλοιπη ζωή τους. Δεν το ένιωσα ως πίεση εκείνη τη στιγμή. Το ένιωσα ως διαύγεια. Όλα αυτά τα χρόνια είναι χρόνια διαμόρφωσης. Ήθελα να είμαι εκεί για όλα αυτά».

Όσο για την ομορφιά στα 50, η Eva εξομολογήθηκε πριν μερικούς μήνες πως όντας νεότερη, θεωρούσε τα 30 μια μεγάλη ηλικία αλλά καθώς μεγάλωνε κατάλαβε την αξία του χρόνου:

Στα 50, ορίζω την ομορφιά ως μη προσδιορίσιμη. Μπορεί να είναι τα πάντα, είναι παντού γύρω σου. Αν είσαι ανοιχτή να το δεις, είναι παντού»!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης