Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος: Η σωστή προσέγγιση για ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα

Δεν είναι τυχαίο ότι τα fillers υαλουρονικού οξέος είναι τόσο δημοφιλή και έχουν κυριαρχήσει στην αισθητική ιατρική για πάνω από 25 χρόνια.

Αυτό, συμβαίνει διότι το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στα fillers είναι μία γέλη η οποία μιμείται τη σύνθεση του υαλουρονικού που υπάρχει φυσιολογικά στο ανθρώπινο δέρμα και το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση της νεανικής όψης.

Οι θεραπείες με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν τον χαμένο όγκο και τις βαθιές ρυτίδες που δημιουργούνται καθώς μεγαλώνουμε. Παράλληλα, μπορούν να βελτιώσουν το περίγραμμα ή άλλα σημεία του προσώπου. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα μετά από θεραπεία με fillers δε δείχνουν φυσικά, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου, γεγονός που επηρεάζει πολλούς θεραπευόμενους, οι οποίοι διστάζουν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες θεραπείες.

Το «κλειδί» για μία επιτυχημένη θεραπεία είναι η δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και θεραπευόμενου, αλλά και η εφαρμογή υψηλής ποιότητας προϊόντων. Και αυτό, διότι η επιστημονική προσέγγιση και η ιατρική γνώση βοηθά στην ορθή συμβουλευτική και στον σχεδιασμό της κατάλληλης θεραπείας.

Η Σοφία Συμεωνίδου MD, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, μέσα από την πολυετή εμπειρία της στην εφαρμογή fillers και έχοντας αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις θεραπευομένων, οι οποίοι ζητούν μικρές παρεμβάσεις μη γνωρίζοντας, ακριβώς, τι θα τους ωφελούσε, προτείνει μια ολιστική αντιμετώπιση των συνεπειών της γήρανσης στο πρόσωπο, η οποία συμβάλλει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά γίνεται μία ανάλυση του σχήματος του προσώπου, του είδους και της έντασης των σημαδιών γήρανσης. Σύμφωνα με τη γιατρό, πάντοτε, λαμβάνεται υπόψη το ιατρικό ιστορικό αλλά και η εκάστοτε επιθυμία και διάθεση του ανθρώπου, ώστε το πλάνο θεραπείας να είναι απόλυτα εξατομικευμένο, ώστε να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, διατηρώντας την αρμονία και τη φυσική όψη του προσώπου του. H προσέγγιση αυτή δίνει μια ολοκληρωμένη λύση στην αντιμετώπιση της γήρανσης του προσώπου.

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, η κ. Συμεωνίδου χρησιμοποιεί, μάλιστα, υψηλής ποιότητας fillers, όπως τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος της σειράς Juvéderm® της Allergan Aesthetics, τμήμα της AbbVie. Τα fillers Juvéderm® είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν διαφορετικές περιοχές του προσώπου και διαφορετικές ανάγκες, με διάρκεια από 9 έως 24 μήνες, ανάλογα με το σημείο εφαρμογής. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και σε διάστημα 24 ωρών ο θεραπευόμενος μπορεί να επιστρέψει στη καθημερινότητά του.

Όπως όλες οι ιατρικές πράξεις, η θεραπεία με fillers μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες για τις οποίες, πάντα, ενημερώνονται οι θεραπευόμενοι (οιδήματα, εκχυμώσεις κ.α). Όμως, σύμφωνα με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Σοφία Συμεωνίδου MD, οι περισσότερες υποχωρούν άμεσα.

Σιγουρευτείτε πως ο ιατρός τον οποίο θα εμπιστευτείτε για τη θεραπεία του προσώπου σας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, γνωρίζει την ανατομία του προσώπου, αφιερώνει χρόνο για να «μελετήσει» τις ανάγκες σας και για να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Σοφία Συμεωνίδου MD, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 65,

Βούλα, 16673

Instagram: Δερματολόγος Σοφία Συμεωνίδου (@dr.sofiasymeonidou)

tiktok @dr.sofiasymeonidou

Facebook: Δερματολογικό Ιατρείο - Σοφία Συμεωνίδου | Voúla

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Aesthetics, τμήμα της AbbVie.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης