3 λάθη που κάνεις με τη body lotion και συνεχίζεις να έχεις ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα

Ευαγγελία Αλπίδου

@clairerose

Η body lotion απομακρύνει την ξηρότητα και επαναφέρει τη σωστή υγρασία στο δέρμα, ενώ προστατεύει την επιδερμίδα από τη φθορά που προκαλούν οι εξωτερικοί παράγοντες, αλλά και από τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Η body lotion μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Συγκεκριμένα, θυμάμαι τη μητέρα μου κάθε φορά μετά το ντους, αλλά και το βράδυ πριν κοιμηθεί να εφαρμόζει ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα της. Δεν σου κρύβω, ότι τότε μου έκανε τρομερή εντύπωση... Θεωρούσα, ότι είναι ότι πιο βαρετό και αχρείαστο υπάρχει. Μέγα λάθος!
Με το πέρασμα των χρόνων και καθώς έχω φτάσει πλέον στην ηλικία των 26 χρονών, η body lotion είναι ένα από τα essentials items που χρησιμοποιώ καθημερινά στην περιποίηση της επιδερμίδας μου.

Βλέπεις, τα συστατικά που έχει, βοηθούν την επιδερμίδα να είναι συνεχώς ενυδατωμένη, απαλή και λαμπερή. Η body lotion απομακρύνει την ξηρότητα και επαναφέρει τη σωστή υγρασία στο δέρμα, ενώ προστατεύει την επιδερμίδα από τη φθορά που προκαλούν οι εξωτερικοί παράγοντες, αλλά και από τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Με πιο απλά λόγια βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος, επαναφέροντας την ελαστικότητα και τη χαμένη λάμψη.

Έλαια καθαρισμού: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις & γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείς στη skincare routine

Όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή και αφυδατωμένη «σπάει».

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει ότι αν και χρησιμοποιούσα καθημερινά body lotion, το δέρμα μου συνέχιζε να δείχνει θαμπό και ξηρό. Για να μην στα πολυλογώ... έψαξα και βρήκα μερικά λάθη που έκανα όταν χρησιμοποιούσα τη body lotion. Κι όμως, είναι λάθη που λίγο πολύ τα έχουμε κάνει όλες άθελά μας...

Τα έχω συγκεντρώσει όλα παρακάτω για να τα δεις, κι αν αντιμετωπίζεις κι εσύ το ίδιο πρόβλημα με την επιδερμίδα σου -ίσως- να είναι αυτά που ευθύνονται.

Δεν την εφαρμόζεις τη σωστή ώρα

Ε, λοιπόν, η σωστή ώρα για να εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα είναι 2 με 5 λεπτά μετά το ντους. Έτσι, θα καταφέρεις να «κλειδώσεις» αμέσως την υγρασία στις εσωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας, κάνοντας την επιδερμίδα σου να δείχνει λαμπερή και ενυδατωμένη από το πρωί ως το βράδυ.

Πρέπει να τη χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ

Αναλόγως πάντα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, καλό είναι να εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα στο δέρμα σου πρωί και βράδυ. Αυτό το tip είναι αναγκαίο για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες, αλλά και για τους μήνες που οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, μπορεί να επηρεάσουν την υγρασία της επιδερμίδας.

Σανδάλια ή sneakers; Αυτά είναι τα must χρώματα στο pedicure του φθινοπώρου

Δεν χρησιμοποιείς τη σωστή body lotion

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς τη σωστή body lotion που καλύπτει τις ανάγκες του δέρματός σου. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις ξηρή επιδερμίδα και να χρησιμοποιείς μία ελαφριά body lotion, η οποία δεν είναι αρκετή για να ενυδατώσει το δέρμα σου. Προτίμησε, λοιπόν, κρέμες με shea butter ή seed oil που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό και τον ενυδατώνουν βαθιά.

Shopping time! 5 body lotion για να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου:

Έλαια καθαρισμού: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις & γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείς στη skincare routine

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης