Πώς να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation τώρα το φθινόπωρο

Ευαγγελία Αλπίδου
Πώς να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation τώρα το φθινόπωρο

@sobalera

Το ήξερες, ότι μπορείς να βρεις τον σωστό υποτόνο της επιδερμίδα σου από το trick με τα χρυσά & ασημένια κοσμήματα; 

Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να ξανά σκεφτείς τη βάση της επιδερμίδας σου. Ποιο foudation ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου; Να επιλέξεις foundation σε compact ή κρεμώδη υφή; Μην ανησυχείς! Βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Σήμερα, θα σου πούμε όλα τα tips, για το πώς μπορείς να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation που θα γίνει ένα με τον τόνο της επιδερμίδας σου.
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Δώσε προσοχή στον τύπο του δέρματός σου

Για αρχή, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Για παράδειγμα, έχεις λιπαρό, ξηρό ή μεικτό δέρμα; Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, τότε θες ένα κρεμώδες foundation το οποίο θα προσφέρει στην επιδερμίδα σου ενυδάτωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από την άλλη, αν το δέρμα σου είναι λιπαρό μπορείς να επιλέξεις ένα foundation σε μορφή πούδρας το οποίο θα μένει σταθερό και θα εξισορροπεί τη λιπαρότητα της επιδερμίδας, χωρίς όμως να την αφυδατώνει.

Editor’s Choice: 7 ενυδατικοί οροί budget friendly που χαρίζουν ασύγκριτη λάμψη

Βρες τα undertones της επιδερμίδας σου

https://www.instagram.com/p/C-ScDAqtG_1/

Οι υποτόνοι της επιδερμίδας διακρίνονται σε θερμούς, ψυχρούς και ουδέτερους. Στους θερμούς ανήκουν οι χρυσοί και κίτρινοι, στους ψυχρούς οι ροζ και μπλε, ενώ στους ουδέτερους ένας συνδυασμός από θερμές και ψυχρές αποχρώσεις. Πώς θα βρεις τον σωστό υποτόνο της επιδερμίδας σου; Ένα έξυπνο trick είναι από το χρώμα που έχουν οι φλέβες στο εσωτερικό τον καρπών σου. Για παράδειγμα, αν είναι μπλε-μωβ τότε το undertone σου είναι ψυχρό, αν είναι πράσινες τότε είναι θερμό, ενώ από την άλλη, αν δεν μπορείς να καταλήξεις... τότε το undertone σου ίσως να είναι ουδέτερο.

Extra tip: Μπορείς να βρεις τον υποτόνο της επιδερμίδας σου από τα ασημένια ή χρυσά κοσμήματα που φοράς. Αν ταιριάζουν, δηλαδή, με το δέρμα σου τα ασημένια κοσμήματα τότε έχεις ψυχρό υποτόνο, αν τα χρυσά σε κολακεύουν περισσότερο τότε έχεις θερμό. Αν πάλι σου ταιριάζουν και τα δύο, τότε έχεις ουδέτερο υποτόνο.

Τα αρώματα του φθινοπώρου έχουν μυρωδιές από κεχριμπάρι, σαφράν και ξύλο βανίλιας

Δοκίμασε το foudation σε φυσικό φως

Αν ο λαιμός και το ντεκολτέ σου έχουν ακόμα την ηλιοκαμένη όψη από τους μήνες του καλοκαιριού, τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσεις το foundation σε φυσικό φως για να δεις ακριβώς την απόχρωση που θα γίνει ένα με τον τόνο της επιδερμίδας του προσώπου σου. Ωστόσο, αν επιλέξεις ένα πιο ανοιχτό foundation, μη ανησυχείς, γιατί μπορείς να φέρεις σε ισορροπία το αποτέλεσμα με το bronzer και το ρουζ σου.

Shopping time!

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω tips τότε σίγουρα θα βρεις το ιδανικό foundation για τον τόνο και τον τύπο της επιδερμίδας σου. Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα αγαπημένα μας foundation. Ρίξε μία ματιά...

Silver eyeshadow: To μεγαλύτερο trend του φθινοπώρου ταιριάζει σε όλες!

DPG Network