Cat eyes και κόκκινο κραγιόν: Παπουτσάκη και Παπαγεωργίου επιλέγουν το iconic μακιγιάζ

Ευαγγελία Αλπίδου
Cat eyes και κόκκινο κραγιόν: Παπουτσάκη και Παπαγεωργίου επιλέγουν το iconic μακιγιάζ

@ilianapapageorgiou

Είναι το απόλυτο «όπλο θηλυκότητας».

Όταν μιλάμε για διαχρονικά και κλασικά στιλ μακιγιάζ, δύο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό. Το cat eye look και τα κόκκινα χείλη! Πρόκειται για το απόλυτο beauty combo που είναι σταθερή αξία!

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το cat eye look δίνει έμφαση στα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται ακόμα πιο σαγηνευτικά. Από τη δεκαετία του 1950, με την αείμνηστη Audrey Hepburn μέχρι σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο chic eye looks.

Για να πετύχεις το τέλειο cat eye look, επίλεξε ένα eyeliner σε υγρή μορφή ή στυλό για να δημιουργήσεις με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια την έντονη μαύρη γραμμή επάνω στο κινητό βλέφαρο. Ξεκίνα την εφαρμογή του eyeliner από το κέντρο της γραμμής των βλεφαρίδων και τράβηξε τη γραμμή προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, τράβηξε άλλη μία πιο λεπτή γραμμή από την εσωτερική γωνία του ματιού ως το κέντρο του ματιού μέχρι να ενώσεις τις δύο γραμμές.

Oval lining: Το trick στο TikTok για φυσικά σαρκώδη χείλη με ένα και μόνο μολύβι

Τέλος, για να πετύχεις το τέλειο cat eye look που θα κάνει τα μάτια σου να μοιάζουν με το μυστηριώδες βλέμμα της γάτας, εξου και το όνομα του συγκεκριμένου μακιγιάζ, δημιούργησε μια ανοδική γραμμή, προσθέτοντας ένταση όσο προχωράς προς τα επάνω (κοντά στα φρύδια) για να πετύχεις τη σωστή συμμετρία και στα δύο μάτια.

Μπορείς να επιλέξεις αν θα το κάνεις λεπτό και διακριτικό ή πιο έντονο και δραματικό, ανάλογα με την περίσταση. Για να τονίσεις περισσότερο το cat eye look, βάλε αρκετές στρώσεις mascara ή τοποθέτησε μικρά τουφάκια από ψεύτικες βλεφαρίδες για να δώσεις περισσότερο όγκο και μήκος.

Από την άλλη, το κόκκινο κραγιόν είναι ένα χρώμα που μπορεί να φωτίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σε χρόνο dt. Είναι το απόλυτο «όπλο θηλυκότητας» καθώς κάνει τα χείλη να δείχνουν απίστευτα ακαταμάχητα και ζουμερά. Ο συνδυασμός του cat eye look με το κόκκινο κραγιόν δημιουργεί ένα all time classic μακιγιάζ που ταιριάζει με όλα τα στιλ και σε κάθε περίσταση. Είναι ένα μακιγιάζ που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες, μεταξύ των οποίων είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στις εμφανίσεις τους. Το αποτέλεσμα; Ultra chic!

7 ελαφριά αντηλιακά που μπορείς να χρησιμοποιείς και τον χειμώνα (ακόμα και με συννεφιά)

Editor's tips: Πριν εφαρμόσεις το κραγιόν σου, σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών με ένα nude μολύβι. Ναι, το nude μολύβι ταιριάζει με όλα τα κραγιόν, ακόμα και με το φλογερό κόκκινο. Το μολύβι χειλιών θα χαρίσει extra διάρκεια στο κραγιόν και θα τονίσει το περίγραμμα των χειλιών σου.

Κατερίνα Παπουτσάκη

461513199_18457899289065440_7695839926046721243_n.jpg

@katerina_papoutsaki

Η Κατερίνα Παπουτσάκη με ακαταμάχητα κόκκινα χείλη και ένα έντονο cat eye look.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου

461798078_18461172508036084_6491655454595634917_n.jpg

@ilianapapageorgiou

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με έντονο eyeliner και φλογερό κόκκινο κραγιόν.

Αρώματα με κολοκύθα; Όλες οι πικάντικες και ζεστές νότες για τις πιο όμορφες φθινοπωρινές αναμνήσεις

DPG Network