Puffy μάτια: Κρυοθεραπεία, μάσκα ματιών και 4 δραστικές κρέμες για να πεις αντίο στο πρήξιμο

Ευαγγελία Αλπίδου
matteoscarpellini

Η κρυοθεραπεία συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να μειώνεται το πρήξιμο και η φλεγμονή.

Η παρατεταμένη χρήση των οθονών, ο ανεπαρκής ύπνος, το ξενύχτι και η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια, η οποία συχνά εκδηλώνεται με πρήξιμο, διχρωμίες ακόμα και με μαύρους κύκλους.

Και έρχεται το ερώτημα: Πώς μπορείς να μειώσεις αποτελεσματικά το πρήξιμο γύρω από την περιοχή των ματιών; Μην ανησυχείς και βέβαια υπάρχει λύση! Για να μειώσεις δραστικά το πρήξιμο και τις διχρωμίες κάτω από τα μάτια και να δείχνεις φρέσκια και ξεκούραστη το επόμενο πρωί, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω beauty hacks. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα δεις το δέρμα σου πιο φωτεινό και το βλέμμα σου ακόμα πιο ξεκούραστο. Μας ευχαριστείς μετά...

Ακμή στην πλάτη; Τα λάθη που κάνεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

Κρυοθεραπεία (Cold Therapy)

Η κρυοθεραπεία θεωρείται ιδιαίτερα δραστική για την αντιμετώπιση των πρησμένων ματιών. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να μειώνεται το πρήξιμο και η φλεγμονή. Πώς μπορείς να κάνεις κρυοθεραπεία στο σπίτι;

Παγάκια: Αφού τυλίξεις ένα παγάκι σε ένα πανί, τοποθέτησέ το στην περιοχή των ματιών για λίγα λεπτά.

Κουτάλια στο ψυγείο: Ένα παλιό και εύκολο κόλπο είναι να βάλεις δύο κουτάλια στο ψυγείο και να τα τοποθετήσεις πάνω στα μάτια σου για λίγα λεπτά.

Cooling eye mask: Τοποθέτησε μία μάσκα ματιών στο ψυγείο και στη συνέχεια εφάρμοσέ την για 10 λεπτά επάνω στα μάτια σου. Είναι εξαιρετικά δροσιστική!

Αυτά είναι τα νέα αρώματα που έρχονται να «αγκαλιάσουν» τα φθινοπωρινά looks μας

Μάσκα ματιών

Οι μάσκες ματιών είναι αρκετά δημοφιλείς με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες στην αγορά, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες η κάθε μία. Για παράδειγμα, η μάσκα ματιών με καφεΐνη είναι γνωστή για τις αποσυμφορητικές της ιδιότητες. Μειώνει τη συσσώρευση υγρών και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, κάνοντάς την ιδανική για τη μείωση του πρηξίματος. Εφάρμοσε τα eye patches ή τη μάσκα με καφεΐνη για 10 με 15 λεπτά και απόλαυσε άμεσα πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα.

Δραστικές κρέμες ματιών

Τέλος, επίλεξε μία κρέμα ματιών που είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σου. Οι κρέμες ματιών έχουν συγκεκριμένα ενεργά συστατικά τα οποία βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Επιπλέον, προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα στο βλέμμα.

Bye bye puffy eyes!

6 θαυματουργά eye patches για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα σε χρόνο ρεκόρ

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης