Φριζάρουν τα μαλλιά σου; Ποιες συνήθειες το προκαλούν και πώς να το αντιμετωπίσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Φριζάρουν τα μαλλιά σου; Ποιες συνήθειες το προκαλούν και πώς να το αντιμετωπίσεις

@tesshell

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι επιρρεπή στο να «σπάνε» πιο εύκολα γι' αυτό καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις την «σκληρή» πετσέτα σου με μία πιο μαλακή, βαμβακερή ακόμη και με ένα T-shirt!

Το φριζάρισμα είναι ο χειρότερος «εφιάλτης» όλων των γυναικών, είτε έχεις σπαστά, ίσια ή σγουρά μαλλιά. Δεν έχει εποχή, εμφανίζεται ξαφνικά χειμώνα-καλοκαίρι και «καταστρέφει» τα χτενίσματα που τόση ώρα φτιάχναμε μπροστά από τον καθρέφτη.

Και ενώ οι περισσότερες από εμάς θεωρούν ότι οι κύριοι υπεύθυνοι είναι η υγρασία, ο αέρας και οι υψηλές θερμοκρασίες... δεν είναι οι μοναδικοί! Παρακάτω θα δεις 3 κακές συνήθειες που κάνουμε οι περισσότερες στην καθημερινότητά μας και προκαλούμε το φριζάρισμα στα μαλλιά.

Butterfly cuts, αφέλειες και έντονα layers είναι τα κουρέματα που επιλέγουν τώρα οι Σκανδιναβές

Τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα

Όπως -ίσως- γνωρίζεις το να τρίβεις τα βρεγμένα μαλλιά σου με μία πετσέτα αμέσως μετά το λούσιμο μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για την ανάπτυξή τους, όσο και για το φριζάρισμα. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι επιρρεπή στο να «σπάνε» πιο εύκολα γι' αυτό καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις την «σκληρή» πετσέτα σου με μία πιο μαλακή, βαμβακερή ακόμη και με ένα T-shirt!

Η «λάθος» μαξιλαροθήκη

Το να κοιμάσαι σε μία βαμβακερή μαξιλαροθήκη, ακόμα και με λυτά μαλλιά μπορεί να είναι «καταστροφικό» για τα μαλλιά σου. Η λύση είναι να αντικαταστήσεις την βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μία μεταξωτή. Η μεταξωτή θα μειώσει το φριζάρισμα χωρίς να σπάνε οι τρίχες.

Δεν τα προστατεύεις σωστά

Χρησιμοποιείς αντηλιακό μαλλιών; Κι όμως η ηλιακή ακτινοβολία -ακόμα και τον χειμώνα- ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Επίλεξε, ένα αντηλιακό σπρέι που προστατεύει τα μαλλιά από την UV ακτινοβολία, ενώ παράλληλα καταπολεμεί την υγρασία και το φριζάρισμα, χωρίς να τα «βαραίνει».

Από το «βερικοκί» στο κόκκινο μπαχαρικό κολοκύθας! Οι hot τάσεις στα μαλλιά του φθινοπώρου

Πες «αντίο» στα φριζαρισμένα μαλλιά

https://www.instagram.com/p/C_TMmhpPjBB/

Χρησιμοποίησε conditioner στο λούσιμο! Κι όμως το conditioner τιθασεύει την τρίχα, την ενυδατώνει και περιορίζει το φριζάρισμα. Επιπλέον, απόφυγε το ζεστό νερό. Το καυτό νερό -όπως και οι υψηλές θερμοκρασίες- αφυδατώνει την τρίχα και εντείνει το φριζάρισμα.

Τέλος, πρόσθεσε στην hair care routine σου ένα anti-frizz προϊόν. Τα anti-frizz sprays μπορείς να τα εφαρμόσεις σε νωπά μαλλιά, χαρίζοντας άμεση ενυδάτωση και επανόρθωση στην τρίχα, ενώ συγχρόνως καταπολεμούν το φριζάρισμα.

Δες τα καλύτερα anti-frizz προϊόντα:

Cher, Bardot ή Pixie αφέλειες; 3 στυλ θα σε πείσουν να κόψεις σήμερα bangs

DPG Network