Μάθε τι πρέπει τελικά να τον ρωτάς όταν επισκέπτεσαι το γραφείο του
Το θέμα μας σήμερα δεν είναι η ακμή και τα δερματικά προβλήματα. Είναι οι αισθητικές μικροεπεμβάσεις που μας φέρνουν στο γραφείο του δερματολόγου προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε. Ρυτίδες, χαλάρωση, γέμισμα και άλλα πράγματα που θεωρούμε ότι θα μας κάνουν να δείχνουμε νεότερες, ομορφότερες και πιο φρέσκιες. Γιατί κάνω αυτόν τον διαχωρισμό; Γιατί με διαφορετικό τρόπο απευθυνόμαστε για τις αισθητικές επεμβάσεις σε έναν δερματολόγο και με διαφορετικό όταν πρόκειται για δερματολογικό θέμα. Και πριν πεις ότι εσύ πηγαίνεις σε αισθητικό και όχι σε δερματολόγο , θα ήθελα να κάνεις μία παύση για να σκεφτείς καλύτερα τι είναι προτιμότερο: Να σου κάνει ενέσιμα κάποιος που έχει τελειώσει την ιατρική ή σχολή αισθητικής;
Αφού βγάλαμε όλα αυτά από τη μέση ας περάσουμε στο θέμα μας. Τι πρέπει να συζητάς με τον δερματολόγο σου όταν πηγαίνεις στο γραφείο του με ένα «πρόβλημα» που θέλεις να λύσεις; Πρέπει να του λες απευθείας θέλω μπότοξ εδώ, εδώ και εδώ ή κάτι άλλο; Πρέπει να έχεις γκουγκλάρει νωρίτερα πληροφορίες ή όχι; Τι ξεχνάς να ρωτήσεις; Μιλήσαμε με τους φίλους και συνεργάτες μας δερματολόγους για όλα αυτά και παρακάτω θα βρεις τις 7 ερωτήσεις που θα ήθελαν πολύ να λαμβάνουν από εμάς όταν επισκεπτόμαστε τα ιατρεία τους. Μάλιστα, αν μας ρωτάς, είναι πολύ λογικές και κάποιες από αυτές τις κάνουμε αλλά άλλες ούτε που περνούσαν από το μυαλό μας. Έχουμε και λέμε…
Διάβασε ακόμα: 5 οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ginger στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; Μπορεί να απορείς που πολλές δεν κάνουν αυτή την ερώτηση αλλά πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δεν ρωτά το γιατρό τι πιστεύει για τις ανάγκες που μπορεί να έχει. Πρέπει όμως. Δεν είμαστε ποτέ αντικειμενικές με αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη και συχνά, μπορεί να μας αποσπά την προσοχή μία γραμμή, μία ρυτίδα ή λίγη χαλάρωση που στην πραγματικότητα δεν είναι το πρόβλημά μας. Ο γιατρός μπορεί να εντοπίσει προβλήματα ή διορθώσεις που θα κάνουν όλη τη διαφορά αν αντιμετωπιστούν αλλά δεν μπορεί να το πει χωρίς να τον ρωτήσεις αν είναι διακριτικός. Αυτό που μας είπαν οι περισσότεροι είναι ότι, πολλές πελάτισσες προσβάλλονται ή θεωρούν ότι τα σχόλιά μας στοχεύουν στην αύξηση της τιμής. Δεν είναι έτσι όμως και δεν σιωπούν πάντα. Πρέπει να τους βοηθάμε και εμείς όμως και να ζητάμε την επαγγελματική τους γνώμη. Στο κάτω κάτω, αυτό που θέλουν περισσότερο από όλα είναι να μας κάνουν όμορφες ώστε να ξαναπάμε και να φέρουμε μαζί και φίλες μας.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ. Εμείς μπορεί να θέλουμε να κάνουμε το πρόσωπό μας να μοιάζει με παραγεμισμένη πάπια. Μπορεί να θέλουμε να αποκτήσουμε μία παγωμένη έκφραση και να μην μπορούμε να δείξουμε συναίσθημα ούτε όταν οι κυνηγοί σκοτώνουν τη μαμά του Bambi. Κάποιες φορές ο γιατρός μας μπορεί να συμφωνεί, μπορεί να έχει και εκείνος αυτή την αισθητική. Κάποιες φορές όμως μπορεί η αισθητική μας να διαφέρει και έτσι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ούτε αυτό που θέλουμε να λάβουμε ούτε και αυτό που θέλει να μας προσφέρει ο γιατρός μας. Είναι καλύτερα να «χωρίζουν» νωρίς αυτά τα «ζευγάρια» και ο κάθε ένας να βρίσκει αυτόν που του ταιριάζει. Λογικό, όχι;
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ; Να κάτι που δεν θα ρωτούσαμε εκτός και αν είχαμε επισκεφθεί τον γιατρό για τα σπυράκια μας. Η διατροφή όμως παίζει ρόλο στην υγεία αλλά και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, ένας από τους φίλους μας δερματολόγους μας μίλησε για μία συγκεκριμένη πελάτισσα στην οποία έκανε μία θεραπεία με λέιζερ για να αντιμετωπίσει τις ρυτίδες και την τραχεία όψη της επιδερμίδας της. Τον πρώτο καιρό, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και η ίδια παραδέχτηκε ότι λάμβανε πολλά κομπλιμάν για την επιδερμίδα της. Όταν ωστόσο επισκέφθηκε το ιατρείο του μετά από 7 μήνες για συντήρηση, εκείνος παρατήρησε ότι το δέρμα της είχε επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή του. Τι είχε συμβεί; Την ρώτησε για τις συνήθειές της και έμαθε ότι κάνει μία διατροφή κατά την οποία τρώει μπανάνα το πρωί, πίνει καφέ με γάλα και τρώει σχετικά πολλά λιπαρά. Της πρότεινε λοιπόν να αντικαταστήσει την γεμάτη ζάχαρη μπανάνα με ένα πράσινο μήλο, να βάλει γάλα αμυγδάλου στον καφέ της και να κόψει
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; Είναι μία ερώτηση που λαμβάνουμε εμείς οι beauty experts συχνότερα από τους γιατρούς και είναι απλά πα-ρά-λο-γο! Αντί να επισκεπτόμαστε τον γιατρό και να αναζητάμε τις συμβουλές του αφού παρουσιαστούν τα προβλήματα, είναι πάντα προτιμότερο να τον συμβουλευόμαστε για την πρόληψη πρώτα από όλα. Ο χρόνος θα περάσει και θα αφήσει τα σημάδια του, είναι αναπόφευκτο. Το πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν είναι στο χέρι σου και σε αυτό του δερματολόγου σου να το ρυθμίσεις άρα ρώτα, μάθε, πρόλαβε και μετά αντιμετώπισε!
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΟΥ; Όχι κάθε πότε πρέπει γενικά, σύμφωνα με τους αριθμούς και τις στατιστικές αλλά κάθε πότε το δικό μου δέρμα θα έχει ανάγκη για επανάληψη. Κάθε επιδερμίδα και οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και ο χρόνος της επανάληψης προσαρμόζεται ανάλογα. Για παράδειγμα, αν μία γυναίκα στα 35 της κάνει μπότοξ, θα χρειαστεί να ξανακάνει μετά από 6 μήνες. Αν μία γυναίκα στα 60 της κάνει το ίδιο, σε 3 μήνες θα πρέπει να επιστρέψει. Όχι, προφανώς και δεν λαμβάνουμε υπόψη μόνο την ηλικία γι’ αυτό πρέπει να ρωτάμε τον δερματολόγο και να ζητάμε να μας εξηγήσει γιατί θέτει αυτό το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις επαναλήψεις.
ΤΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ; Μπορεί το budget σου να σου επιτρέπει την αγορά προϊόντων που κοστίζουν όσο ένα ενοίκιο ή και όχι. Το θέμα δεν είναι τι μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου αλλά τι χρειάζεται να του προσφέρεις για να παρατείνεις τα αποτελέσματα συνεπώς πρέπει να ρωτήσεις. Πρέπει να μάθεις αν χρειάζεσαι βιταμίνες ή αντιοξειδωτικά, αν πρέπει να συνεχίσεις να βάζεις ρετινόλη ή όχι, αν πρέπει να αλλάξεις καθαριστικό. Το δέρμα σου αποκτά άλλες ανάγκες όσο επεμβαίνεις σε αυτό και μόνο ο δερματολόγος σου θα σου δώσει τον κατάλληλο συνδυασμό για πρόληψη των προβλημάτων αλλά και για την παράταση των αποτελεσμάτων.
ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΩ ΘΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ; Μία πολύ βασική ερώτηση η οποία θα πρέπει να γίνεται στην αρχή κάθε κουβέντας αλλά τη βάλαμε στο τέλος γιατί θεωρούμε ότι, κάθε σωστός επαγγελματίας και επιστήμονας θα απαντούσε με ένα ναι, φυσικά. Πρέπει να την κάνεις όμως για να μπορέσεις και εσύ να προσδιορίζεις την αισθητική του γιατρού σου (τα είπαμε νωρίτερα) και κατά πόσο ενδιαφέρεται να σε κάνει όμορφη ή απλά να σου κάνει κάτι. Και πάλι, οι πιθανότητες να πέσεις σε κακό επαγγελματία δεν είναι πολλές αλλά υπάρχουν συνεπώς ρώτα και εκτίμησε ανάλογα με τις απαντήσεις.