Real life superwomen: Ένα real Talk με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και τον Schwarzkopf

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Real life superwomen: Ένα real Talk με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και τον Schwarzkopf

Υπάρχουν γυναίκες «μονόκεροι» που τα προλαβαίνουν όλα; Είναι τα μαλλιά μας η δύναμή μας; Αυτά και πολλά ακόμη συζητήσαμε στο πρώτο ever Real Talk και αξίζει να δεις και να διαβάσεις τα πάντα εδώ #relatable

Η γυναικεία πραγματικότητα δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν δεκάδες «κουτάκια» στα οποία προσπαθούμε να χωρέσουμε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Υπάρχουν αντιλήψεις, στεγανά και κοινωνικοί κανόνες που προστάζουν αντίθετα πράγματα μεταξύ τους, αφήνοντας εμάς να παλεύουμε καθημερινά, να τρέχουμε σε έναν ασταμάτητο «αγώνα δρόμου», προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε άπειρες απαιτήσεις. Είναι όμως όντως εφικτό; Είναι όντως απαραίτητο;

Σε έναν κόσμο, που απαιτεί να είμαστε τέλειες σε όλα, πόσο εύκολο είναι να χαθούμε στην ψευδαίσθηση; Πόσο ρεαλιστικό είναι να τα προλαβαίνουμε όλα, να ισορροπούμε καριέρα, ιδιωτική ζωή, κοινωνικές υποχρεώσεις και φροντίδα του εαυτού μας; Όλες αυτές οι σκέψεις και απορίες (και ακόμα περισσότερες) γυρίζουν στο μυαλό μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) καιρό τώρα. Είναι θέματα που πάντα απασχολούσαν τις γυναίκες και σήμερα, εν έτη 2024, έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά ανοιχτά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Real Talk, το μέρος όπου μιλάμε για τα καλά, τα άσχημα, και όλα τα ενδιάμεσα της γυναικείας εμπειρίας!

1719815712900-932462206-image003.png

Το Real Talk είναι εδώ για να δώσει βήμα σε όλες τις γυναίκες να μιλήσουν από καρδιάς και να αγγίξουν -με άφθονο χιούμορ- Real προβλήματα. Γιατί; Διότι όλες έχουμε να μάθουμε η μία από την άλλη, να γελάσουμε μαζί και να νιώσουμε λιγότερο μόνες σε αυτό το τρελό «ταξίδι» που λέγεται womanhood. Κοντά μας, σε αυτό το Real «ταξίδι», αλλά και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας έχουμε την μάρκα Schwarzkopf, με το μήνυμα της καμπάνιας For Every You, δηλαδή για κάθε μία από εμάς αλλά και παράλληλα κάθε εκδοχή του εαυτού μας.

1719815721800-309223703-image005.jpg

Με αφορμή, λοιπόν, τους προβληματισμούς μου για την γυναικεία πραγματικότητα, που μας θέλει τέλειες σε κάθε τομέα της ζωής (εργασία, προσωπική ζωή, μητρότητα κοκ), αποφάσισα να καλέσω στο studio του Queen.gr την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Tοp, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Η ίδια τα προλαβαίνει, άραγε, όλα; Έχει κάποιο μαγικό ραβδί; Είναι γυναίκα μονόκερος; Και το σημαντικότερο: Πρέπει να γίνουμε superwomen και να τα προλαβαίνουμε όλα; Πάτα play στο παρακάτω video για να απολαύσεις την κουβέντα μας και συνέχισε να διαβάζεις.

Κάθε γυναίκα είναι μια «superwoman» με τον δικό της τρόπο και όχι, καμία μας δεν είναι τέλεια. Η αληθινή μας δύναμη κρύβεται στις ατέλειές μας. Στην ικανότητά μας να σηκωνόμαστε μετά από κάθε πτώση, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας, να αγαπάμε τους γύρω μας και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Στο τελευταίο μάλιστα, στην φροντίδα του εαυτού μας, έχουμε έναν πανίσχυρο σύμμαχο: Τον Schwarzkopf.

1719815740770-879962521-image007.jpg

Βλέπεις, όταν ο Schwarzkopf λέει περήφανα «For Every You» το εννοεί και το αποδεικνύει έμπρακτα. Τα προϊόντα styling Taft του Schwarzkopf δημιουργήθηκαν για να μας βοηθήσουν να αναδείξουμε κάθε πτυχή του χαρακτήρα μας. Να μας «λύσουν» τα χέρια και να γίνουν σύμμαχοι στην καθημερινότητά μας. Η σειρά styling Taft βλέπεις, περιλαμβάνει hairsprays για κράτημα, λάμψη, όγκο και απαλότητα, mousses και gels που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε τα χτενίσματα που θέλουμε κάθε ώρα και κάθε στιγμή ώστε να νιώθουμε ο εαυτός μας με στυλ και αυτοπεποίθηση.

Μάλιστα, η σειρά styling Taft, από φέτος, υποστηρίζει εμάς τις γυναίκες ακόμα περισσότερο, μέσα από τη συνεργασία με την ΜΚΟ Women On Top, για την υλοποίηση του προγράμματος «Εργασιακή Συμβουλευτική». Στόχος του προγράμματος, είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, γυναικών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας ή που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους. Αντιλαμβάνεσαι τώρα γιατί η κουβέντα μας με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου έχει διπλή σημασία. Η φροντίδα Schwarzkopf ωστόσο, δεν περιορίζεται στο styling.

Οι σειρές περιποίησης Gliss είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να προσφέρουν σε κάθε μία από εμάς, αυτό ακριβώς που χρειάζεται: Εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα για τον δικό μας τύπο μαλλιών και μία πολυτελή εμπειρία περιποίησης. Τα αρώματα και οι φόρμουλες των προϊόντων, είναι μελετημένες έτσι ώστε να χαρίζουν μέγιστα αποτελέσματα και να μεταμορφώνουν την χρήση τους σε self-care εμπειρία. Μαζί, οι μάρκες Gliss και η Taft, δημιουργούν ένα safe space για κάθε γυναίκα, ένα μέρος όπου η έκφραση δεν περιορίζεται, δεν μπαίνει σε κουτάκια και αφήνεται ελεύθερη.

https://www.instagram.com/reel/C6JnxITpKi7/

Κάπως έτσι, ο Schwarzkopf έρχεται να μας πει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειες, αλλά ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Έρχεται να δώσει σε κάθε μία από εμάς την ελευθερία να εκφραστεί και φροντίσει σωστά τον εαυτό της. Χωρίς φιοριτούρες, χωρίς expectations, μόνο με τη δύναμη της επιστήμης και με βαθιά αγάπη για κάθε γυναίκα. Γι’ αυτό είναι μαζί μας άλλωστε στα Real Talk, συνοδοιπόρος, υποστηρικτής και γιατί όχι, μία ακόμα φωνή της λογικής που μας καλεί να χαράξουμε την δική μας πορεία λέγοντάς μας ότι είναι εκεί «For Every You».