«Οδηγός» μακιγιάζ: Πώς να πετύχεις ένα τέλειο μακιγιάζ από το concealer ως το setting spray

Ευαγγελία Αλπίδου
«Οδηγός» μακιγιάζ: Πώς να πετύχεις ένα τέλειο μακιγιάζ από το concealer ως το setting spray

Για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, πρέπει να ακολουθήσεις μια σειρά από συγκεκριμένα βήματα, καθένα από τα οποία παίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία ενός όμορφου και, μακράς διαρκείας, αποτελέσματος.

Από την προετοιμασία του δέρματος μέχρι τις τελευταίες πινελιές, η κατανόηση της σειράς και της τεχνικής για κάθε βήμα μπορεί να απογειώσει το makeup σου.

Ας δούμε, πώς μπορείς, βήμα προς βήμα, να κατακτήσεις την εμφάνιση που ταιριάζει στο στυλ σου.

Βήμα 1: Καθαρισμός και ενυδάτωση

Ξεκίνησε με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου σου, για να εξασφαλίσεις έναν λείο καμβά για την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ.

1729518180013-554277923-Eikona4.jpg

Βήμα 2: Προετοιμασία βάσης

Πρώτα, εφάρμοσε ένα primer για να διαρκέσει περισσότερο το μακιγιάζ σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε concealer, για να καλύψεις τυχόν ατέλειες, μαύρους κύκλους ή κοκκινίλες. Το νέο concealer με σφουγγαράκι Instant Eraser Age Rewind της Maybelline New York, κρύβει αποτελεσματικά οποιοδήποτε σημάδι σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις όσο ακριβώς προϊόν χρειάζεσαι και να το εφαρμόσεις με ένα μόνο πέρασμα!

Μετά το concealer, εφάρμοσε το foundation σε λεπτές στρώσεις, δημιουργώντας κάλυψη όπου χρειάζεται. Αφού αναμίξεις το foundation, βάλε μια ημιδιαφανή πούδρα για να μην κυλήσει το makeup σου.

Εναλλακτικά, αντί για όλα τα παραπάνω προϊόντα, χρησιμοποίησε το Instant Perfector 4-in-1 Glow Makeup που χαρίζει τέλεια λαμπερή επιδερμίδα, γιατί λειτουργεί ως primer, concealer, highlighter και BB cream, όλα σε ένα. Αυτό το make-it-all προϊόν έχει όλα όσα χρειάζεσαι για ένα τέλειο αποτέλεσμα στη στιγμή!

1729518196900-539667806-Eikona3.jpg

Βήμα 3: Μακιγιάζ ματιών

Χρησιμοποίησε ένα primer ματιών για να αποφύγεις το τσαλάκωμα και μετά εφάρμοσε σκιά ματιών. Επίλεξε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το βαθύ καφέ, το μωβ ή το μαύρο για ένα έντονο, smokey eye. Ανακάτεψε προσεκτικά τα χρώματα, για να αποφύγεις τις σκληρές γραμμές.

Στη συνέχεια, ευθυγράμμισε τα μάτια σου με eyeliner. Επιλέξτε ένα μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα, για να ενισχύσεις την ένταση της εμφάνισης.

Για πιο γεμάτες βλεφαρίδες, κύρτωσέ τες πρώτα και μετά βάλε μάσκαρα για όγκο και μήκος, από το σετ μάσκαρα που επιθυμείς. Πέρασέ την όσες φορές χρειάζεται για να πετύχεις την ένταση που επιθυμείς. Η Lash Sensational Firework Mascara, με το ειδικό SuperSpark™ βουρτσάκι της, αγκαλιάζει τις βλεφαρίδες από τη ρίζα ως τις άκρες, τις διαχωρίζει και τις χτίζει, χωρίς να δημιουργεί κόμπους. Προσφέρει εκρηκτικό αποτέλεσμα 360°, ενώ παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη για έως και 24 ώρες!

1729518212983-781942596-Eikona2.jpg

Βήμα 4: Μακιγιάζ χειλιών

Ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών συνδυάζεται με ένα λεπτό ρουζ και ένα κραγιόν που να συμπληρώνει το βλέμμα στα μάτια σου. Οι nude και οι ήσυχοι τόνοι συνδυάζονται όμορφα με το έντονο μακιγιάζ ματιών, ενώ τα βαθιά vinyl κόκκινα ή οι αποχρώσεις του μούρου, υπογραμμίζουν ένα δραματικό look.

Αν επιλέξεις βινύλ χρώμα, δοκίμασε το νέο SuperStay Vinyl Ιnk της Maybelline New York που διαρκεί έως και 16 ώρες. Αυτό το κραγιόν μακράς διάρκειας, με την color lock σύνθεσή του, εγγυάται για πρώτη φορά λαμπερό vinyl χρώμα που δεν μεταφέρεται!

1729518226214-256348828-Eikona1.jpg

Βήμα 5: Setting Spray

Τέλος, εξασφάλισε ότι το makeup σου θα παραμείνει στη θέση του για ώρες με ένα setting spray. Το προϊόν αυτό, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις μουτζούρες ή το ξεθώριασμα, διατηρώντας το μακιγιάζ σου άψογο όλη την ημέρα.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα πέντε βήματα που θα σου χαρίσουν το πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ!