Q & A με τη Νεφέλη Μεγκ: Ποια είναι η 25χρονη στην οποία έδωσε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ανθή Μιμηγιάννη

Τα «beef» της Νεφέλης με πολιτικά πρόσωπα, η ανοιχτή πρόσκληση στον Νίκο Ανδρουλάκη, η επιτυχία στα social media, το βιβλίο της που αποτελεί καθημερινό νομικό οδηγό για αρχάριους και η απάντηση σχετικά με το πόσο φασαία είναι. 

Σε μια εποχή που «όλοι» θέλουνε να γίνουν content creators χωρίς καν να έχουν περιεχόμενο, η Νεφέλη Μεγκ εκτός από ουσιαστικό και πρωτότυπο content έχει και χιούμορ. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση να δει κάποιος το υλικό που παράγει, από όποιο ηλικιακό κουτί κι αν προέρχεται, και να μην πει στο δικαίωμά του «σε διεκδικώ κάθε μέρα».

Η social-ο-media-κή «Μπούκλα 99» που σπούδασε Νομική, εν μέσω καραντίνας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα ισχυρά όπλα της προκειμένου να στείλει «ηχηρό» μήνυμα -εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο νομικά δεδομένα καθώς και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Χτίζοντας με συνέπεια το content της εδώ και τρία χρόνια το να γίνει viral ήταν θέμα χρόνου και αυτή η στιγμή ήρθε με τη συνέντευξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κανάλι της στο YouTube λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Timing που συνέπεσε με την τηλεοπτική της παρουσία στην εκπομπή «Είμαστε μαζί» του ΑΝΤ1 αλλά και με το πρώτο της βιβλίο «Πόσο δίκιο έχεις» (aka «Τον καθημερινό νομικό οδηγό για αρχάριους»).

Το να χαρακτηρίσουμε τη Νεφέλη ευφυή ή ταλαντούχα θα ήταν σαν να της κάνουμε απανωτά Likes οπότε ας σταθούμε στην άλλη όψη του ταλέντου και της ευφυΐας που πολλές -αν όχι τις περισσότερες- φορές σημαίνει τελειομανία, ενοχικότητα, ανασφάλεια, υπερανάλυση. Εκτός από όλα αυτά, η Νεφέλη είναι γκρινιάρα, ανυπόμονη, γεμάτη στρες και της το «δίνουμε» που παραδέχεται τα ελαττώματά της διότι αυτό αποτελεί έναν έξτρα λόγο να παρακολουθούμε το περιεχόμενό της -εν μέσω «πανδημίας φίλτρου» και ψευτιάς, στα social media.

Μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σεζόν συνομιλήσαμε μαζί της και το ερώτημα που προκύπτει είναι σε εσένα τον αναγνώστη: Αλήθεια, πόσο Νεφέλη αντέχεις;

Νεφέλη Μεγκ, πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις στα social media;

Αρκετά δύσκολο σε αυτή την εποχή. Όταν το ξεκινούσα όλο αυτό κανείς δεν το πίστευε. Ξεκίνησα με έναν άλλο φίλο μου φωτογράφο κάνοντας κάποια βίντεο και μου είχε πει ότι η διαδικασία για να ανέβω θα πάρει τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Στη συνέχεια, είχα την τύχη να συναντηθώ με έναν πολύ καλό μου συνεργάτη που ήταν για χρόνια βιντεογράφος οπότε δεν είχα τα «τι θα κάνω με το περιεχόμενο, ποιος θα το τραβήξει, ποιος θα το μοντάρει». Το κάναμε και εξακολουθούμε να το κάνουμε μαζί. Αν δεν είχα αυτόν τον συνεργάτη μου, τον Γιάννη, δεν θα υπήρχε τον κανάλι μου.

Σαφέστατα, στην εποχή μας Το TikTok έδωσε σε πάρα πολλά παιδιά την ευκαιρία να γίνουν TikTok famous πάρα πολύ γρήγορα. Αν έχουν καλό περιεχόμενο και καλή ποιότητα στην εικόνα, θα πάνε σούπερ. Εμένα μου αρέσει αυτό διότι ανταμείβονται άνθρωποι που είναι αστείοι, που έχουν δημιουργικότητα, που σκέφτονται -γιατί δεν έχει να κάνει με το να κερδίσεις έναν ακόλουθο. Οπότε σε κάποιον που ξεκινάει τώρα, θα πρότεινα να ασχοληθεί με το TikTok.

Ποιο ήταν το πρώτο άτομο που πήρες τηλέφωνο και είπες «τρεντάρω» όταν έγινες κορυφαίο trend;

Τον Γιάννη φυσικά που εκτός από πολύτιμος συνεργάτης όπως προανέφερα, είναι και αδερφή- ψυχή μου.

Γιατί πιστεύεις ότι πολλοί θεωρούν τον όρο «content creator» υποτιμητικό;

Ίσως επειδή στις αρχές που το Instagram έκανε αυτό το blooming, το περιεχόμενο ήταν πιο lifestyle με vlogging του τύπου «περνάω τέλεια» και περιείχε πολλές διαφημίσεις και τοποθετήσεις προϊόντων. Οπότε πήρε αυτή την αρνητική χροιά του «πληρώνομαι και δεν κάνω τίποτα» αλλά δεν είναι έτσι. Μερικές φορές ίσως ζηλεύουμε και ένα επάγγελμα και θέλουμε να το υποτιμήσουμε πολύ για να μην του δώσουμε αξία.

Είσαι one of a kind σε αυτό που κάνεις και αναρωτιέμαι πώς αισθάνεσαι με την απήχηση που έχεις.

Εγώ είμαι 25 ετών και στη δική μου ηλικία δεν υπάρχει κάποιος να αναλύει τέτοιους όρους, διότι όσοι έχουν τελειώσει Νομική και ασχολούνται με τη δικηγορία ως πρώτο τους επάγγελμα, δεν έχουν χρόνο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό. Ακόμη και εγώ δεν ξέρω γιατί το κάνω. Για την ακρίβεια δεν ονειρεύτηκα ποτέ αυτό που κάνω τώρα. Άλλη τροπή θα έπαιρνε η ζωή μου αν δεν είχαμε την πανδημία. Θα είχα μια πιο «δικηγορίστικη» πορεία. Η αλήθεια είναι πως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερα πάρα πολλά πράγματα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Ήμουν πολύ τυχερή αλλά δούλεψα και πάρα πολύ.

Ποια «ελαττώματά σου» σε βοήθησαν να φτάσεις στο σημείο που είσαι σήμερα;

Το γεγονός πως έχω μία άγνοια κινδύνου. Έχω θάρρος, έλλειψη προσωπικού χρόνου, δεν ηρεμώ ποτέ και έχω μία εξάρτηση από τα social media. Πλέον, επειδή είναι η δουλειά μου, πολλές φορές δεν θέλω να κάνω πράγματα για εμένα και το κινητό καταλήγει να είναι προέκταση του χεριού μου. Είμαι τελειομανής, θέλω να είναι τα πράγματα που κάνω άψογα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα για κάποιον που γίνεται viral;

Πως ό, τι φουσκώνει γρήγορα, ξεφουσκώνει ακόμη πιο γρήγορα. Ενώ και εγώ προσπαθούσα να γίνω viral, τώρα κατάλαβα ότι ήταν πολύ καλύτερο που «έχτισα» ένα σταθερό κοινό όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς διαχειρίζεται ένας άνθρωπος το γεγονός ότι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι σε βάθος χρόνου έχει ημερομηνία λήξης αυτό που κάνει;

Το ήξερα από την πρώτη μέρα και το λέω συνεχώς ότι για εμένα αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Με νηφαλιότητα το διαχειρίζομαι, δε με πειράζει, ίσα-ίσα μου δίνει κίνητρο να κάνω πολλά πράγματα τώρα που μπορώ γιατί ξέρω ότι δεν θέλω να «κρεμάσει» αυτό. Οπότε δεν με πειράζει.

Πώς άλλαξε τη ζωή σου η συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πήρα μία τεράστια δημοσιότητα και αυτό ήταν καλό για ‘μένα γιατί με παρακολούθησαν άτομα όλων των χώρων που με ενδιαφέρουν, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα με παρακολουθούσαν γιατί δεν είναι και το τάργκετ γκρουπ μου αυτό. Σοβαροί δημοσιογράφοι ας πούμε ή άτομα που έχουν κάποιον λόγο στον δημόσιο βίο. Από την άλλη, αυτή η δημοσιότητα με έχει κάνει πάρα πολύ εσωστρεφή. Δεν σου κρύβω, πως λόγω κάποιων hate μηνυμάτων πολλές φορές φοβάμαι να κυκλοφορήσω.

Γιατί είπε το «ναι» σε σένα και στο «Μπούκλα 99»;

Γιατί εγώ στο podcast μου, και το ξέρει το κοινό μου, λέω συνέχεια πόσο θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα από τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και άλλων προσώπων από τον χώρο της πολιτικής τα παρακολουθούν αυτά, δεν είναι αποκομμένοι από τα social media. Οπότε ίσως πρόσεξαν το πολιτικό μου περιεχόμενο το οποίο και είναι μοναδικό. Η θεματική και η διαφορετικότητα του podcast μου, λοιπόν, ίσως συνηγόρησαν στο να πει το «ναι».

Οι ερωτήσεις σου ήταν μελετημένες ώστε να κάνουν εντύπωση; Ήθελες να βγάλεις κάποια είδηση; Ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός της συνέντευξης;

Ούτε ήθελα να κάνω εντύπωση ούτε τίποτα από όλα αυτά. Το έκανα διότι ήθελα πραγματικά να ρωτήσω κάποια πράγματα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι περισσότεροι στην ηλικία μου δεν είναι στο ελεύθερο επάγγελμα. Είναι εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και πολλά από αυτά που ίσως εγώ ρώτησα, να μην ταυτίζονται με την πλειονότητα της γενιάς μου, τη φιλοσοφία τους. Ήταν πράγματα που ενδιαφέρουν εμένα. Κατά τη γνώμη μου ίσως και μεγαλύτερες ηλικίες, αυτούς που είναι πάνω από 30. Βέβαια, θέματα όπως τα Μέσα Μεταφοράς και η αστυνομική βία, νομίζω ότι είναι κομβικά ζητήματα που πρέπει να αφορούν όλους.

Πέτυχες τον σκοπό σου;

Ναι, παρόλο που δε ρώτησα όλα όσα ήθελα να ρωτήσω γιατί ήταν πολύ περιορισμένος ο χρόνος.

Παραδέχθηκες ότι απενεργοποίησες τα σχόλια στο YouTube όταν έκανες την περιβόητη συνέντευξη γιατί δεν είσαι ακόμη έτοιμη να διαχειριστείς τα αρνητικά σχόλια.

Τα αρνητικά σχόλια μπορώ, τους ψόφους και τους θανάτους δεν μπορώ να διαχειριστώ. Σε άλλες πλατφόρμες αυτό έγινε, έτσι έμαθα, γιατί εγώ φρόντισα να κλείσω και το Twitter μου. Δεν ήθελα να βλέπω, δεν μπόρεσα να βλέπω γιατί δε μου κάνει καλό το να εύχονται κακά πράγματα είτε σε εμένα είτε στην οικογένειά μου.

Η εν λόγω συνέντευξη πιστεύεις ότι έκανε καλό στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Δεν ξέρω αν μετριέται αυτό και πώς μπορεί να μετρηθεί. Δεν ξέρω αν έχουν εργαλεία που θα μετράνε το αν ήταν θετικό αυτό η αρνητικό για τον κύριο Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, όπως δεν μπορώ να αξιολογήσω και αν ήταν θετικό ή αρνητικό το ότι ο κύριος Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στη Zoe Pre.

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Μαΐου δέχτηκες σφοδρότατη κριτική για το σχόλιο που έκανες για τον Αλέξη Τσίπρα. «Μία παρεξήγηση» που όπως είπες «λύθηκε». Κάποιοι αναρωτιούνται αν η κριτική που κάνεις για κάποια πρόσωπα είναι για λόγους self- promotion.

Καμία σχέση. Εγώ έχω επιλέξει συνειδητά να ασχολούμαι με τα πολιτικά πρόσωπα γιατί είναι άνθρωποι που επηρεάζουν τη ζωή μας άμεσα. Δεν επηρεάζει τη ζωή μου ένας celebrity με τις επιλογές του για παράδειγμα. Γιατί να του ασκήσω τέτοια κριτική; Δεν έχει λόγο στη ζωή μου. Ένας πολιτικός έχει λόγο στη ζωή μου. Ένας δημοσιογράφος στην τηλεόραση θα έχει και πάρα πολλά άτομα πάνω από αυτόν, ενώ εγώ ήμουν τυχερή γιατί είμαι «καναλάρχης» του εαυτού μου στο κανάλι μου. Οπότε δεν έχω κάποιον να μου πει τί θα ρωτήσω ή τί δεν θα ρωτήσω.

Αισθάνθηκες ποτέ ότι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολλές γνώσεις προβάλλεται δύσκολα στην τηλεόραση; Και κάπου εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον ΑΝΤ1 που πίστεψε ένα νέο άτομο. Η συμμετοχή σου στο «Είμαστε μαζί» ανέτρεψε λίγο τα δεδομένα. Εσύ, ωστόσο, ένιωσες ποτέ πως δεν χωράς πουθενά στη μικρή οθόνη;

Ακόμα είμαι σε μία εξερεύνηση και προσπαθώ να καταλάβω πώς λειτουργεί η τηλεόραση. Μετά τη συνέντευξη, η στήλη που απέκτησα στην εκπομπή, επειδή ασχολούμαι με τα νομικά, μου άρεσε πάρα πολύ γιατί ήταν αυτό που ήθελα εξαρχής να κάνω. Να «φέρω» τη Νομική με απλό τρόπο στον κόσμο. Μόνο θετικό είναι το πρόσημο από την εν λόγω συνεργασία.

Τα social media είναι μια καλή απάντηση στον ιερο- τοτεμ- ισμό; Σε αυτούς που είναι στην τηλεόραση και δεν λένε ποτέ να φύγουν από μια καρέκλα;

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι «δύσκολες» αυτές οι καρέκλες και δεν μπορεί να καθίσει ο καθένας σε αυτές και να κάνει καλά αυτό που κάποιοι κάνουν για πάρα πολλά χρόνια. Από την άλλη, τα social media είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει ΕΣΡ για παράδειγμα. Στα social media δεν υπάρχει λογοκρισία και είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να επικοινωνήσεις με το κοινό. Είναι δύο διαφορετικά μέσα που δεν σημαίνει πως επειδή είσαι καλός στο ένα, θα είσαι και στο άλλο. Σίγουρα, τα social media αποτελούν ισχυρή απάντηση από αυτούς που θέλουν να είναι ανεξάρτητοι.

Τί απαντάς σε αυτούς που λένε ότι δεν κάνεις για την τηλεόραση;

Ότι ίσως έχουν δίκιο, γιατί εγώ θέλω η τηλεόραση να γίνει πιο ελεύθερη, πιο φρέσκια. Αν δεν θέλει η τηλεόραση να γίνει φρέσκια, εγώ δεν κάνω όντως γι’ αυτό. Κι αυτό είναι ΟΚ αλλά εγώ πιστεύω σε αυτό και προσπαθώ γι’ αυτό. Μέχρι να πατήσω τα «40» ίσως; Δεν ξέρω πότε τελειώνεις σε αξία αλλά θέλει τόλμη να αλλάξεις κάτι. Δεν φτάνει μόνο η δική μου θέληση, δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις.

Θα ήθελες να κάνεις κάτι μόνη στη μικρή οθόνη; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;

Μου αρέσει να είμαι μέλος μιας ομάδας που καταλαβαινόμαστε και έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Όπως συνέβη στο «Είμαστε μαζί». Σίγουρα μου αρέσει πολύ η σάτιρα και κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε. Αναφορικά με τα σχέδια, η εκπομπή ολοκληρώνεται, το podcast «Μπούκλα 99» συνεχίζεται, το βιβλίο μου «τρέχει», η παράσταση «Μπούκλα 99- The Show» ολοκληρώθηκε. Στους στόχους μου είναι ένα μεταπτυχιακό και θα ξεκινήσω την προετοιμασία του ιδανικά από τον Σεπτέμβρη. Συνεχίζω projects μέσω των social media, κάποια χορηγικά και παράλληλα συμβαίνουν διάφορα άλλα πράγματα. Έχω μιλήσει σε κάποια συνέδρια, θα μιλήσω και σε κάποια άλλα σεμινάρια, θα κάνω το backstage στο Colourday Festival 2023. Έρχονται πολλά πράγματα παρόλο που τελειώνει η σεζόν.

Παρόλο που οι άνθρωποι διαβάζουν, δεν ξέρουν βασικά πράγματα όπως για παράδειγμα το Σύνταγμα ή άλλα θέματα που αφορούν τα ατομικά τους δικαιώματα. Η λύση σε αυτό ήρθε με το «Πόσο δίκαιο έχεις» που απευθύνεται πραγματικά σε όλους. Εσύ σε αυτό το βιβλίο χρησιμοποιείς εξυπνάδα και χιούμορ με μοναδικό τρόπο για να καταλάβει το κοινό τα δικαιώματά του με απλά λόγια. Πιστεύεις ότι το βιβλίο αυτό αποτυπώνεται στη μνήμη ή ο αναγνώστης θα ξεχάσει σε δύο μέρες αυτά που διάβασε;

Είναι έτσι διαρθρωμένο το βιβλίο, με το χιούμορ και τα παραδείγματα που έχουν δοθεί, που θα μείνουν στον αναγνώστη οι πληροφορίες. Είναι γραμμένο στην καθομιλουμένη γλώσσα και με χιουμοριστικό τρόπο, γι΄αυτό τον λόγο. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν και άτομα που το διάβασαν. Δεν πήρα κάποιο feed back που να μου είπαν ότι κάτι δεν κατάλαβαν ή ήταν πολύ περίπλοκο. Ό, τι μου έχουν πει, είναι πάρα πολύ θετικό στο 100%.

Ποια είναι τα πιο βασικά δικαιώματα που πρέπει να γνωρίζει ένας άνθρωπος;

Ότι χρειάζεται πάντα η έγκρισή σου για να ανέβει μία φωτογραφία σου κάπου, γενικά τα προσωπικά σου δεδομένα, και ότι όταν κάποιος σου κάνει μία επίθεση, έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς στον βαθμό που είναι η επίθεση. Αν σε χτυπάει κάποιος με ένα καδρόνι, για να τον εξουδετερώσεις μπορείς να κάνεις το ίδιο. Δεν μπορείς να κάτσεις σε ένα καβούκι. Σε αυτό σε καλύπτει ο νόμος. Επίσης, μπορείς να κλαδέψεις τα κλαδιά του γείτονα που μπαίνουν μέσα στο οικόπεδό σου και, κάτι ακόμη τώρα που είναι καλοκαίρι, δεν μπορεί κανένα ξενοδοχείο να σου απαγορεύσει να πας να κολυμπήσεις στην παραλία του, εφόσον δε χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό του. Η θάλασσα είναι δημόσιο αγαθό. Πολλά beach bars μάς λένε ότι δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε, οπότε θα πρέπει να ξέρουμε τί να πούμε τώρα που πλησιάζουν οι διακοπές.

Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα όταν αναφέρεις σε κάποιον ως επιχείρημα τα δικαιώματά σου;

Θα διεκδικήσω το δικαίωμά μου με τον διάλογο και σίγουρα όχι με το να μαλώσω. Δεν θα μαλώσω με κάποιον επειδή δεν ξέρει βασικά πράγματα. Οι εντάσεις γενικά είναι κάτι που αποφεύγω αλλά αν για παράδειγμα έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσω σε μία παραλία και μου πει κάποιος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ότι δεν μπορώ να κολυμπήσω εκεί, τότε ναι , ξέρω τί θα πω. Γενικά όμως δεν θέλω τις εντάσεις, παρόλο που μου έρχονται συνεχώς διαδικτυακά.

Ποια σελίδα θα αφιέρωνες στους haters σου;

Τη 13, ολόκληρο το κεφάλαιο.

Πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει χιούμορ;

Δεν ξέρω, το χιούμορ έχει να κάνει και με τις περιστάσεις.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη παθογένεια της εποχής, η οποία επηρεάζει πολύ και πιο άμεσα τη γενιά σου;

Το να μην είσαι ενημερωμένος ή να είσαι ενημερωμένος αλλά να είναι λάθος οι πληροφορίες σου. Δεν ψάχνουμε καλά. Για παράδειγμα οι γονείς μας δεν είχαν το προνόμιο να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως έχει η δική μου γενιά. Οπότε όταν οι γονείς μας βρίσκανε μία πληροφορία, ήξεραν ότι είναι έγκυρη. Σε εμάς συμβαίνει το αντίθετο. Βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και πρέπει να βρούμε ποια είναι η σωστή πληροφορία, η αληθινή.

Τι μπορούμε να κάνουμε ατομικά και ομαδικά για να αποβάλουμε την τοξικότητα, είτε είναι αρνητική είτε είναι θετική;

Δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους επειδή αγαπάμε τις επιλογές τους ή επειδή συμφωνούμε μαζί τους, ούτε καν επειδή τους βρίσκουμε έστω και ελάχιστα ευχάριστους. Πράγματι είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβαστούμε ακόμα πιο πολύ όταν μισούμε τις επιλογές τους και απεχθανόμαστε αυτό που είναι κι αυτό που κάνουν. Γιατί ο σεβασμός υπάρχει για τον απλό λόγο ότι απέναντί μας είναι ένα ανθρώπινο ον και αυτό είναι που σηματοδοτεί τη σύγχρονη εποχή.

Είναι εύκολο να «ανοίξει» το μυαλό κάποιου που είναι κλειστό; Τι πρέπει να κάνει για να αλλάξει σαν άνθρωπος;

Νομίζω πως πρέπει να διαβάσει πράγματα με τα οποία διαφωνεί. Επίσης, πιστεύω ότι πάει και με την ηλικία και κατά πόσο οι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί να δεχθούν πράγματα και να τα ακούσουν ακόμη κι αν δεν συμφωνούν. Οι νεότεροι είναι πιο επίμονοι και σκληροί. Το κοινό μου δεν είναι 17-24, είναι κυρίως 25-35 και μπορώ να διαπιστώσω και από εκεί αυτό που είπα. Όταν κάποιος είναι για παράδειγμα 30άρης και έχει μαλώσει πάρα πολύ στη ζωή του για πολιτικά, μπορεί φτάνοντας στα 40 να μην το κάνει και να έχει πια καταλάβει ότι αυτό δεν έχει κανένα νόημα.

Εσύ, έχεις βρει το νόημα;

Η ζωή δεν έχει νόημα, τα πράγματα που κάνουμε της δίνουν νόημα.

Αν σου έλεγα να κάνεις τώρα ένα stand up τι θεματική θα είχε;

Το θέμα που μου έρχεται πρώτο είναι οι γυναικείες τουαλέτες. Πώς γίνεται να επικρατεί τέτοιο χάος και να ξεχνάμε τους τρόπους μας;

Ποια είναι τα βασικά σου ελαττώματα;

Ότι δεν κάνω σωστή διαχείριση της αρνητικής κριτικής, ότι είμαι ανυπόμονη, πολύ γκρινιάρα στους γύρω μου, κλαίω πολύ και έχω πάρα πολύ στρες. Επίσης, ελάττωμα θεωρώ και το γεγονός πως δεν μπορώ να διαχειριστώ το ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν έχω καλή διαχείριση ακόμη.

Ποιο είναι το πιο κοινό hate σχόλιο που δέχεσαι;

Ότι δεν είμαι αριστερή.

Ποιοι άνθρωποι πιστεύεις ότι είναι part of the problem;

Τα τρολς από όλες τις πλευρές που παίρνουν λεφτά για να το κάνουν αυτό, άνθρωποι φανατισμένοι και πολλοί καλλιτέχνες που σου ασκούν διαδικτυακό bullying αν έχουν αντίθετη άποψη, οι ίδιοι οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν μια ρητορική πόλωσης και ορισμένες εκπομπές στην τηλεόραση που είναι πολύ επιλεκτικές στο πώς παρουσιάζουν τα πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.

Με ποιον θα ήθελες να έχεις beef;

Από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τη Θεανώ Φωτίου -παίζεται βέβαια ακόμη το δεύτερο. Από τη Ν.Δ. με τον Άδωνι Γεωργιάδη και ίσως με τον Θάνο Πλεύρη. Από το ΜέΡΑ25 με τον Κλέων Γρηγοριάδη και με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο τελευταίος νομίζω θα με κατατρόπωνε. Από το ΚΚΕ δεν ξέρω και πολλά μέλη, ίσως με τον Δημήτρη Κουτσούμπα που επίσης νομίζω θα «κέρδιζε» σε διάλογο με εμένα. Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σίγουρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο ήθελα πάρα πολύ να πάρω και συνέντευξη αλλά δεν ήθελε. Η πρόσκληση ισχύει ακόμη.

Όλοι αυτοί έχουν κάτι κοινό πιστεύεις;

Λαϊκίζουν. Ο Βαρουφάκης ίσως όχι τόσο, αλλά οι άλλοι ναι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη guilty pleasure σου;

Να τρώω φυστικοβούτυρο από το βαζάκι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη επαναστατική πράξη που έχεις κάνει ως μέλος της γενιάς σου;

Ότι ασχολούμαι τόσο πολύ με την πολιτική ίσως.

Τι μουσική ακούς;

Alternative rock, jazz και κλασική.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι σε φοβούνται;

Δεν με πλησιάζουν εύκολα, ίσως λόγω και της στήλης του καναλιού μου.

Πιστεύεις ότι είσαι σε καλό δρόμο για να γίνεις μελλοντικά η θεία που κάθεται με τη νεολαία;

Είμαι πολύ κακή νομίζω στο να δίνω συμβουλές στα νέα παιδιά.

Έστω ότι πρέπει να δώσεις μια συμβουλή στα νέα κορίτσια, ποια θα ήταν αυτή;

Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχόμαστε, για παράδειγμα, ότι προτιμάμε να γνωρίσουμε κάποιον από κοντά. Να δίνουμε χώρο και να μην απορρίπτουμε από την πρώτη στιγμή, αλλά αν βλέπουμε τις red flags, να φεύγουμε. Καλύτερα να φύγουμε από τη στιγμή που θα δούμε τις λεγόμενες pink flags, πριν προλάβουν δηλαδή να γίνουν κόκκινες. Επίσης, θα έλεγα στα νέα κορίτσια να μην αλλάξουν τον εαυτό τους για έναν άλλον άνθρωπο.

Βάλε μου μια λέξη δίπλα στο «πρώην».

Τοξικότητα. Όλες μου οι σχέσεις ήταν τοξικές.

Υπάρχει πραγματικός έρωτας την εποχή της social-λέρας;

Νομίζω ότι έχουμε στο μυαλό μας τον έρωτα με λάθος τρόπο, έχουμε ρομαντικοποιήσει τον πόνο και τη δυσκολία. Νομίζουμε πως αν δεν πονάμε, δεν είναι έρωτας. Αυτό δεν ισχύει. Στην Ελλάδα έχουμε το «μην χαρείς», έχουμε ενοχοποιήσει το να χαιρόμαστε.

Ανάμεσα στις γλώσσες που μιλάς και τα Ιαπωνικά στα οποία και θα θέλαμε να απευθύνεις ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

-心配いらない (μην στενοχωριέσαι).

Νεγέλη Μεγκ, από το 1 έως το 4, πόσο φασαία είσαι;

2.

*Η Νεφέλη Meg γεννήθηκε το 1997 στην πόλη των νερών, την Έδεσσα. Στις πανελλαδικές εξετάσεις αρίστευσε και, ενώ η επιθυμία της ήταν να σπουδάσει κινηματογράφο, έκανε το χατίρι των γονιών της και επέλεξε τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2020 με άριστα και πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου, ωστόσο αποφάσισε να τα αφήσει όλα στην άκρη και να ασχοληθεί με την κωμωδία και το Youtube. Μέσα από τα βίντεο και τα instagram posts ενημερώνει και αναλύει με απλό, κατανοητό αλλά και κωμικό τρόπο καθημερινά νομικά ζητήματα. Η πρωτοτυπία της να εκλαϊκεύσει τη νομική και να την κάνει προσιτή και ευχάριστη στο ευρύ κοινό έφερε γρήγορα την επιτυχία και συνεπώς την αναγνωρισιμότητα. Το βιβλίο «Ποσό δίκαιο έχεις» είναι το πρώτο που εκδίδει, και ακολουθεί τον πρωτότυπο τρόπο να μας μιλάει για δύσκολους νομικούς όρους κάνοντάς το ανάλαφρα και ευχάριστα για τον αναγνώστη.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης