5 life hacks για να νιώθεις σαν Ολυμπιονίκης, ακόμα κι αν δεν είσαι 

 Άρτεμις Σκούφου
Unsplash

Όλα τα self-care tips που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου ακόμα κι αν δεν είσαι Ολυμπιονίκης. 

Η αντιμετώπιση του άγχους υπό φυσιολογικές ανθρώπινες συνθήκες, όπως η διαχείριση ενός αγχωτικού project στη δουλειά, είναι δύσκολη. Και αυτό χωρίς καν να είσαι αθλητής και να κρέμεται η φήμη σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από μια κλωστή.

Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής - και μάλιστα επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων - για να αναλογιστείς πόση πίεση μπορεί να νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι. Αν έχεις χαζέψει λίγο τη ζωή αυτών των ανθρώπων, θα έχεις παρατηρήσει πως χρειάζεται αρκετό ψυχικό σθένος για να διαχειριστούν τόσο το άγχος και την πίεση που έχουν από μόνοι τους, όσο και αυτή που τους προσθέτουν οι γύρω τους, ακόμα και το κοινό που ανυπομονεί να τους δει με ένα ακόμη μετάλλιο.

Και μπορεί ο Μίλτος Τεντόγλου να είναι σε mood je m’en fou, δεν ισχύει το ίδιο για όλους και δεν σημαίνει πως κατά βάθος δεν επηρεάζονται ψυχολογικά.

Μπορεί να μην είσαι Ολυμπιονίκης, ούτε καν αθλητής, και μπορεί να μην έχεις βρεθεί ποτέ σε στάδιο, όμως αν υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου τα παρακάτω self-care tips, θα κάνεις το manifestation που τόσο καιρό χρειάζεσαι.

Να θυμάσαι πως το να νιώθεις καλά είναι στο χέρι σου.

Self-care tips που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν Ολυμπιονίκης

Κάνε focus στην αναπνοή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως για να χαλαρώσεις πολύ γρήγορα το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις μια καλή, βαθιά ανάσα από τη μύτη, μετά να κάνεις μια ελάχιστη παύση, να πάρεις μια πολύ μικρή ανάσα ακόμα, επίσης από τη μύτη και ύστερα να εκπνεύσεις από το στόμα. Δώσε έμφαση στην αναπνοή σου και συγκεντρώσου για λίγο σε αυτήν, όταν νιώθεις υπερβολικό άγχος.

Σταμάτα να πατάς snooze

Αν είσαι νυχτοπούλι, λυπάμαι που σου το λέω, αλλά οι πρωινοί τύποι μπορούν να αδράξουν τη μέρα καλύτερα από εσένα. Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, απλά σήκω από το κρεβάτι, όσο κι αν νυστάζεις.

Κάνε έναν περίπατο, χωρίς περισπασμούς

Αθλητές δηλώνουν πως ένα από τα καλύτερα self-care hacks που έχουν υιοθετήσει είναι να αφήνουν στην άκρη το κινητό και να κάνουν έναν περίπατο, χωρίς τίποτα να τους τραβάει την προσοχή. Η έντονη χρήση του τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες με τη συγκέντρωση και τον ύπνο, οπότε καλό είναι να το κρατάς μακριά, όταν θες να έχεις περισσότερη ηρεμία.

Δοκίμασε να φοράς blue light γυαλιά

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως τα γυαλιά κατά του μπλε φωτός αποτρέπουν την καταπόνηση των ματιών και βελτιώνουν τον ύπνο. Αν και δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι τα γυαλιά πραγματικά λειτουργούν, ειδικά αν βρίσκεσαι πολλές ώρες μπροστά από κάποια οθόνη, υπολογιστή ή τάμπλετ.

Κάνε τη χαλάρωση τρόπο ζωής

Ανάμεσα σε όλα τα self-care tips, ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό. Το να παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου, να χαλαρώνεις και να αποστασιοποιείσαι είναι στα must όχι απλά κάθε μήνα, αλλά κάθε εβδομάδας. Αν θες να νιώθεις γενικά καλά, φρόντισε να βρίσκεις κάθε μέρα από λίγες ώρες για να κάνεις κάτι που αγαπάς και να χαλαρώνεις.

Μην πελαγώνεις - Πώς θα βρεις λίγο χρόνο για self-care ακόμα κι αν στη ζωή σου επικρατεί το χάος

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης