Η Έλενα Τοπαλίδου ακούει το σώμα της να αποχαιρετά και μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα οικεία

NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Η Έλενα Τοπαλίδου μιλά για «το σκάνδαλο της θνητότητας που μπούκαρε με φόρα» και... σαν κάτι να μας θυμίζει!

Με μια ανάρτηση που έκανε το Σάββατο το πρωί η Έλενα Τοπαλίδου άνοιξε την ψυχή της και άγγιξε (από ό,τι φάνηκε και στα σχόλια που ακολούθησαν) εκείνες πολλών γυναικών που βρίσκονται στο ίδιο σημείο μ' εκείνη σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της... συνειδητοποίησης.

«Υπήρξα προστατευμένο είδος»

Με την ιδιαίτερη φωνή της Μελίνας Μερκούρη να τραγουδά τη Χοντρομπαλού των Νίκου Γκάτσου και Σταύρου Ξαρχάκου στο background η Έλενα Τοπαλίδου μοιράστηκε μια μακροσκελή ανάρτηση που αφορά στη συνειδητοποίηση της θνητότητας που είχε, προφανώς για πρώτη φορά, η οποία ήρθε μέσα από την πρώτη διαφορετική ματιά που έριξε στο σώμα της.

«Την θνητότητα δεν την συνειδητοποίησα μέχρι τώρα», γράφει η ηθοποιός εξηγώντας πως δεν την ένιωθε καθώς υπήρξε προστατευμένο είδος. Μέχρι τώρα!

Ένιωθα ιδιαιτέρως ευτυχής, τυχερή, ανάλαφρη και Αθάνατη στην καθημερινότητα μου… Σήμερα , συνέλαβα μια παράδοξη λύπη με το μυαλό μου…
Το σώμα μου, έχει αρχίσει σιγά σιγά να μου λέει «γεια σου» «γεια σου», δεν το είχα παρατηρήσει, γιατί το καθρέφτιζα σε μάτια που το τόνωναν και το ομόρφαιναν.
Χρειάστηκε να μείνουμε λίγο οι δυο μας, και, Ούπς!!!
Το σκάνδαλο της θνητότητας μπούκαρε, με φόρα.
Σε λίγες μέρες, μήνες, χρόνια, (δεν μοιάζουν πολύ διαφορετικές αυτές οι μετρήσεις του καιρού)πρέπει να το αποχαιρετήσω, να με αποχωριστεί ,να το αποχωριστώ.
Δυσκολάκι….

Στη συνέχεια η Έλενα Τοπαλίδου αναφέρθηκε στη Μοίρα μας χαρακτηρίζοντάς την ως «Σκάνδαλο», προσπάθησε να εξηγήσει τι νιώθει όταν συλλογίζεται τι θα συμβεί όταν το σώμα της φύγει από εκείνη, ενώ αποκάλυψε ότι έφτιαξε ένα Ρέκβιεμ για εκείνο υπογραμμίζοντας τα σπουδαία πράγματα που έκαναν μαζί, με το πιο σπουδαίο, αυτή της γέννησης του γιου της, «του πιο τρυφερού, χρήσιμου, έντιμου, μεγαλοκαρδου, χαρούμενου πλάσματος που έχουν συναντήσει».

Η Έλενα Τοπαλίδου θαυμάζει τον 15χρονο γιο της και έκανε μια αποκάλυψη για την περιβόητη πιρουέτα

Θα φύγει τούτο το σώμα από μένα, από το Εμένα, από το Εγώ μου, από την Ψυχή μου….(ούτε ξέρω πως να το κάνω εικόνα)
Ειδικά το Εγώ μου , δεν το αντιλαμβάνομαι σχεδόν καθόλου , με !σώμα….!!
Πόσο μάλλον χωρίς σώμα…
Χωρίς σώμα….!!!!!!
Αέρας Κοπανιστός…
Είμαι εξαναγκαστικά δημιουργική όταν τρομάζω… (καλλιτέχνης)
Έτσι έφτιαξα ένα μικρό Ρέκβιεμ για το σώμα μου , που πολλά του χρωστάω, πολύ το βασάνισα, ποτέ δεν με εξέθεσε, γίναμε και φίλοι, φέραμε στον κόσμο το πιο τρυφερό, χρήσιμο, έντιμο, μεγαλόκαρδο, χαρούμενο πλάσμα που έχουμε συναντήσει…

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός που πρόσφατα απασχόλησε τα ΜΜΕ με τον χωρισμό της από τον επί χρόνια σύντροφο (και πρόσφατα σύζυγό της) Νίκο Κουρή, παραδέχτηκε πως το σεβάστηκε το σώμα της «λιγουλάκι, τα τελευταία χρόνια», σκέφτηκε πως αν δεν το είχε δεν θα μπορούσε να κάνει μπαλέτο και αυτό δεν θα το άντεχε, ενώ στο τέλος, προτείνει μερικές σκέψεις για την... επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι.

Υπάρχει μια ωραία ελληνική λέξη για το unfollow; Η Έλενα Τοπαλίδου απάντησε στις φήμες χωρισμού

Αγάπη μόνο .
Και χιούμορ …..
Να την κλείσουμε την πόρτα πίσω
μας όμορφα και απαλά.…

Ου γαρ έρχεται μόνον

Δεν είναι άγνωστα τα όσα περιγράφει η Έλενα Τοπαλίδου, ειδικά σε γυναίκες εκεί μετά τα 50 και (ένα περίεργο πράγμα), ενώ τις αλλαγές τις βλέπεις σιγά σιγά, δεν τις «βλέπεις» πραγματικά παρά μόνο όταν σε... χτυπήσουν στο κεφάλι (και ναι, δεν πιστεύεις στα μάτια σου).

Ναι, όλα αλλάζουν με την ηλικία. Τα μαλλιά γκριζάρουν, οι ρυτίδες βαθαίνουν, το δέρμα (ακόμη και στο σώμα) γίνεται πιο λεπτό, διάφορα σημάδια κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα και άλλα πολλά!

Είναι ξαφνικό, είναι άγριο, σε ταράζει αλλά την ίδια στιγμή είναι και τόσο φυσιολογικό όσο είναι και η ανάσα που παίρνεις κάθε στιγμή. Είτε σου αρέσει είτε όχι, αυτό συμβαίνει σε όλους. Το μόνο που αλλάζει είναι η χρονική στιγμή. Σε άλλους έρχεται νωρίτερα σε άλλους αργότερα. Bottom Line, όμως, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις πιο φωτεινά όλο αυτό είναι να συνειδητοποιήσεις τι, πραγματικά, σημαίνει.

Θες να αλλάξεις την καθημερινότητα και τη ψυχολογία σου; Το «πράσινο» mindset είναι η απάντηση

Το ότι μεγαλώνεις σημαίνει ότι ζεις και αυτό θα πρέπει να το γιορτάζεις κάθε μέρα, με τις ρυτίδες και τα γκρίζα σου. «Παράσημα» τα λένε πολύ. Εντάξει, αν σου ακούγεται κάτι σαν «παρηγοριά στον άρρωστο» όλο αυτό και «πληρωμένη απάντηση» μη μείνεις στη λέξη αλλά μη χάσεις και την ουσία. Και η ουσία είναι όντως ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο σε αυτή τη ζωή και μεταξύ αυτών, ακόμη και το ότι θα γιορτάσεις τα γενέθλιά σου ακόμη μία χρονιά.

Και τα γκρίζα μπορούν να καλυφθούν (αν και τώρα έχουν γίνει και μόδα, οπότε είσαι και «καλυμμένη» σε περίπτωση που αποφασίσεις να τα αφήσεις) και η φροντίδα του προσώπου και του σώματος, αλλά και της ψυχής έχουν πάψει να θεωρούνται πλέον πολυτέλεια, αλλά ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη πιο γλυκά και ας αγαπηθούμε και πάλι μεταξύ μας, έτσι όπως λέει και η Έλενα Τοπαλίδου. Και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης