Η συμβουλή της Έλλης Τρίγγου για να νιώσεις καλύτερα όταν τα πράγματα πάνε δύσκολα είναι βάλσαμο

Η συμβουλή της Έλλης Τρίγγου για να νιώσεις καλύτερα όταν τα πράγματα πάνε δύσκολα είναι βάλσαμο
ndpphoto@gmail.com

Η Έλλη Τρίγγου προτείνει τον απόλυτο τρόπο για να ξεπεράσεις το όποιο πρόβλημα και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει η αρχή!

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ήταν η Έλλη Τρίγγου το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου και η συνέντευξη που παραχώρησε ξεκίνησε με μία συμβουλή που θα μπορούσε να είναι μέχρι και σωτήρια.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, την οποία γνωρίσαμε ευρέως ως Ασημίνα στις θρυλικές (πια) «Άγριες Μέλισσες» και αγαπήσαμε ως Θεοφανώ στη συγκλονιστική «Μάγισσα» ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και έκανε μια όμορφη συζήτηση με τη Ναταλία Γερμανού και τη Ναταλία Αργυράκη στη δεύτερη εκπομπή της δικής τους σεζόν.

Ο Γιατρός: Είδαμε το 1ο επεισόδιο με την Έλλη Τρίγγου και τη δίδυμη αδελφή της και 3 ακόμη αλλαγές

Τι κάνεις όταν τα πράγματα είναι άσχημα, Έλλη Τρίγγου;

Η κουβέντα ήταν πολύ χαλαρή και ευχάριστη, όπως κάθε φορά, όπως τόνισαν και οι δύο Ναταλίες, και η Έλλη Τρίγγου πάντα έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει και πάντα με τον δικό της, τόσο «έξω καρδιά» τρόπο, όπως λέμε εμείς. Αυτή τη φορά, το «ζουμί» ήρθε με τις πρώτες, κιόλας, λέξεις.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την Έλλη Τρίγγου να περιγράφει πως πέρασε το «φανταστικό», όπως είπε, καλοκαίρι της. «Ξεκουράστηκα, έκανα διακοπές, χαλάρωσα έφτιαξα το σπίτι μου», είπε η ηθοποιός και ύστερα από προτροπή της παρουσιάστριας εξήγησε τι εννοούσε με το τελευταίο, εφόσον, όπως διευκρίνισε, δεν μετακόμισε.

«Δεν μετακόμισα. Έκανα εκκαθάριση όμως. Δεν έχω καλύτερο. Πέταμα, δρόμο...», είπε η Έλλη και κάπου σα να ταυτιστήκαμε αυτόματα, τουλάχιστον ως... «ευσεβής πόθος».

«Ξεφορτώνεσαι πράγματα γενικά όταν αισθάνεσαι ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από πράγματα;», ρώτησε η Ναταλία και η Έλλη πήρε «φόρα».

Ναι, ναι, είναι πάρα πολύ ανακουφιστικό, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Όταν τα πράγματα πάνε δύσκολα ξεφορτώσου. Ξεκίνα με το ξεφορτώνεσαι αντικείμενα και θα έρθουν και τα άλλα

Μα τι σοφή ατάκα Έλλη Τρίγγου! Πόσο απλό αλλά και πόσο ουσιαστικό ως σκέψη και, στη συνέχεια, ως πράξη αυτό το «ξεφόρτωμα». Και πόσο αναγκαίο ταυτόχρονα.

98.jpg

Η Έλλη Τρίγγου επέστρεψε στη Μάγισσα και λύνει το μυστήριο της Φλεγόμενης Καρδιάς - Τα πρώτα πλάνα

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Ή Less is more που λένε και οι... Εγγλέζοι. Και αυτό δεν αφορά μόνο σε αντικείμενα, όπως πολύ σωστά τόνισε η συμπαθέστατη Έλλη Τρίγγου αλλά και σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Όταν νιώθεις ότι πιέζεσαι, είτε αυτό έχει να κάνει με υπερβολικά πράγματα που μάζεψες (χωρίς να καταλάβεις το πώς, ποτέ δεν καταλαβαίνεις) στα ντουλάπια σου, είτε αυτό έχει να κάνει με συναισθήματα για καταστάσεις που τελικά δεν είναι όπως περίμενες (εσύ, μόνο γνωρίζεις το όριό σου και καλά είναι να μην το ξεπεράσεις) τότε ήρθε η ώρα για δράση.

Ο κοινός παρονομαστής εδώ πρέπει να είναι η λέξη «άχρηστα» και τα άχρηστα πράγματα, τα ξεφορτωνόμαστε για να πάμε παρακάτω.

Ξεφορτώσου ό,τι δε χρειάζεσαι πραγματικά, λοιπόν, και δημιούργησε περισσότερο χώρο για όσα αξίζουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ανέπνευσε ελεύθερο χώρο και χαμογέλα περισσότερο.

Και θυμήσου πως αν σου φαίνεται δύσκολο να αποχωριστείς αυτή τη λευκή μπλούζα με τα βολάν που όλο και κάπου λες θα τη φορέσεις αλλά ποτέ δεν τη φοράς 4 χρόνια τώρα, πόσο εύκολο θα είναι να πεις «αντίο» σε ανθρώπους ή καταστάσεις που σε κρατούν πίσω σε προσωπικό επίπεδο; Από κάπου πρέπει να αρχίσεις και καλύτερα να ξεκινήσεις από την μπλουζίτσα αυτή. Η αρχή είναι δύσκολη. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους! Γιατί ναι, (και) αυτή την ελευθερία την αξίζεις.

DPG Network