Collin Farrell: «Ναι, ο γιος μου είναι ανάπηρος, αλλά νομίζω πως είναι τέλειος όπως είναι»

@ColinFarrellFoundation

Το πάλαι ποτέ «κακό παιδί» του κινηματογράφου αποκαλύπτει πως ο γιος του, James, τον βοήθησε (μεταξύ άλλων) να μείνει νηφάλιος.

Ο μεγαλύτερος γιος του Colin Farrell είναι 21ός ετών, πάσχει από το σύνδρομο του Angelman και από τότε που έγινε αυτή η διάγνωση άλλαξε και η δική του ζωή. Ο 48χρονος ηθοποιός μοιράζεται κομμάτια από το «ταξίδι» του και εμπνέει ως προς τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Ευτυχής πατέρας

Ο Colin Farrell έχει δυο γιους, τον 21ός ετών James Padraig με την πρώην σύντροφό του Kim Bordenave και τον μικρότερο γιο του Henry, 15 ετών, με την ηθοποιό και συμπρωταγωνίστρια του Ondine Alicja Bachleda-Curuś.

Colin και Henry Farrell

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

O ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωση του συνδρόμου Angelman από το οποίο πάσχει ο James, όπως έχει κάνει και η μητέρα του νέου άντρα (Kim Bordenave), η οποία μοιράζεται εικόνες και πληροφορίες για την κατάστασή του όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του στη MailOnLine, ο ιρλανδός σταρ που έχει υπάρξει και υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ, αποκάλυψε πώς το να είναι πατέρας αυτού του παιδιού τον βοήθησε να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ο Colin Farrell μιλάει πρώτη φορά «ανοιχτά» για το γιο του που πάσχει από διανοητική αναπηρία

Καταλύτης η γέννηση του James

Στη συνέντευξη αυτή ο Farrell παραδέχτηκε πως μέχρι να γεννηθεί ο James, έπινε περί τα «3 μπουκάλια Jack Daniels, 12 μπουκάλια κόκκινο κρασί και 60 μπίρες την εβδομάδα» καθώς και ότι είχε χρησιμοποιήσει «κι άλλες ουσίες» κάποια στιγμή στη ζωή του. «Όταν έγινα πατέρας, όμως, "καθάρισα"», συνέχισε.

«Ο James ήταν δύο ετών όταν έγινα νηφάλιος πια», εξήγησε στη συνέντευξη, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα υγείας του γιου του έγινε «μέρος του καυσίμου» που τον βοήθησε να αποβάλει την εξάρτησή του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

«Ένα από τα πράγματα που μου έμαθε ο James ήταν να έχω πρόσβαση μέσα μου στην επιθυμία να ζήσω, ακόμα κι αν αρχικά αφορούσε περισσότερο το ότι ήθελα να ζήσω για να είμαι κοντά του», πρόσθεσε γεμάτος συγκίνηση ενώ δηλώνει πως τα παιδιά του είναι οι μεγαλύτερες χαρές στη ζωή του.

Τι είναι το σύνδρομο Angelman;

Το σύνδρομο Angelman πήρε το όνομά του από τον Βρετανό παιδίατρο Harry Angelman, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανακάλυψη της πάθησης, και είναι μια γενετική μετάλλαξη που προκαλεί αναπτυξιακές καθυστερήσεις, διανοητικές αναπηρίες, επιληπτικές κρίσεις καθώς και μια χαρούμενη αλλά ευερέθιστη προσωπικότητα.

Σήμερα στον κόσμο είναι καταγεγραμμένες 500.000 περιπτώσεις ενώ όπως έχει εξηγήσει ο Farrell, ο γιος του είναι από αυτές που δεν μπορούν να μιλήσουν.

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του Batman και ο Colin Farrell είναι αγνώριστος

The Colin Farrell Foundation

Ο Farrell αναφέρθηκε πως στα σχέδια που έχουν για τον James με τη μητέρα του, τώρα που εκείνος έφτασε το ορόσημο των 21ός είναι και η απόφαση να τον παραδώσουν σε μια ζωή υπό τη φροντίδα επαγγελματιών, πράγμα που ψάχνουν αυτή τη στιγμή.

Εξηγώντας πώς το ζευγάρι κατέληξε σε αυτή την απόφαση, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι αυτός και ο Bordenave είχαν ως κίνητρο τον φόβο ότι ο James θα χανόταν στα προβλήματα του κράτους εάν και οι δύο πεθάνουν πριν οργανωθεί η κατάλληλη δομή για φροντίδα.

«Καταλαβαίνει πολύ καλά αν κάποιος θέλει να είναι μαζί του η αν κάποιος απλά κάνει ότι νοιάζεται. Έτσι, αν έχει φροντιστή ή δάσκαλο ή θεραπευτή και δεν είναι πλήρως δεσμευμένοι, απλά θα σβήσει», είπε για Τζέιμς ο Farrelτονίζοντας πως σκοπός τους είναι να βρει κάπου που να μπορεί να έχει μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή».

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ο Farrell έχει ιδρύσει και ένα ίδρυμα με το όνομά του (Colin Farrell Foundation), προς τιμήν του γιου του, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη ενηλίκων παιδιών με διανοητική αναπηρία.

Σκέψεις και κινήσεις γεμάτες φως για ένα αύριο καλύτερο. «Ναι, ο γιος μου είναι ανάπηρος, αλλά νομίζω πως είναι τέλειος όπως είναι», λέει ο Colin Farrell και η πορεία της ζωής του δείχνει πως αυτά δεν είναι απλά λόγια!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης