Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Είμαι απαλλαγμένη από ενοχές και ντροπές, είναι καθαρή η ψυχή μου»

Κατερίνα Μπούσιου

Τι λέει στο Queen.gr η Ιωάννα Παλιοσπύρου για το βιβλίο που ετοιμάζει και για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα που μέχρι πρότινος υπήρξε δικηγόρος της. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έγινε πρότυπο για όλους μας, με τον αγώνα ζωής που έδωσε τα τελευταία 4 χρόνια, μετά την επίθεση με βιτριόλι την οποία δέχθηκε. Μία πρωτόγνωρη ακόμη για τα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά υπόθεση.

Λαβωμένη ακόμη από τα πρώτα χειρουργεία - στα συνολικά 20 που έχει κάνει μέχρι σήμερα - είχε βρει το θάρρος να βγει δημόσια να μιλήσει για την προσπάθεια να επανέλθει. Χωρίς να ντρέπεται για την εικόνα της, με θάρρος για την αλήθεια της και πάθος για τη συνέχεια.

4 χρόνια μετά την επίθεση η Ιωάννα Παλιοσπύρου τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της

Τα λόγια της ενέπνευσαν, η ψυχική της δύναμη έγινε ώθηση για εκατοντάδες πολυτραυματίες. Λίγο πριν την έκδοση του αυτοβιογραφικού της βιβλίου, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μοιράζεται τις εμπειρίες της μιλώντας στο Queen.gr. Για αυτά που έχασε και εκείνα τα σημαντικά που κέρδισε σε αυτό τον αγώνα. Για την ευτυχία, τον έρωτα, το όραμά της μέσω του Ιδρύματος το οποίο δημιούργησε «Ιωάννα Παλιοσπύρου Foundation» με στόχο την προσφορά σε κάθε επίπεδο σε εγκαυματίες αλλά και για την απόφασή της να μην έχει πια τον Απόστολο Λύτρα ως δικηγόρο της, για ηθικούς λόγους.