Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου έγινε 56 και δηλώνει πως με τη βιολογική ηλικία της είναι «Δύο Ξένοι»
«Μετά βίας αισθάνομαι 15 οπότε αυτά λέω να γιορτάσω», είπε η ηθοποιός η οποία έστειλε ένα πολύ «ηχηρό» μήνυμα με αφορμή τα γενέθλιά της.
Υπάρχει η βιολογική ηλικία που η αύξησή της σε χρόνια είναι ένα δώρο καθώς μεγαλώνεις και αυτό σημαίνει πως γεμίζεις το κουτί της ζωής σου -με όλα όσα συνεπάγεται το να ζεις, και υπάρχει και η ψυχολογική ηλικία που πάει κόντρα με το γήρας το οποίο και δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με το πώς αισθάνεσαι. Και είναι ΟΚ, σε όποια πλευρά της ιστορίας κι αν βρίσκεσαι. Αν για παράδειγμα είσαι 20 και νιώθεις 40 είναι ΟΚ, όπως ΟΚ είναι κι όταν είσαι 40 και νιώθεις 20. Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει; Κανείς.
Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κάνει ένα μεγάλο βήμα στη ζωή της έχοντας το πιο ισχυρό όπλο: την αλήθεια
Κάποιοι άνθρωποι τώρα, που συνήθως είναι πιστοί οπαδοί της εξέλιξης και της γνώσης, απέχουν συνειδητά από νούμερα και υπολογισμούς αριθμών. Αυτό μεταφράζεται σε όρεξη για ζωή και δεν μπαίνει σε ηλικιακό κουτί. Γι΄ αυτό και αυτοί οι άνθρωποι εμπνέουν και είναι ο ορισμός του empowering για όλη τη στάση της ζωής τους. Είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα γυναίκας που η εξέλιξη και η γνώση είναι έννοιες με τις οποίες πορεύεται και θα πορεύεται διότι αποτελούν αξιώματα για εκείνη.
Θυμηθήκαμε την Αλεξάνδρα σήμερα, διότι έχει τα γενέθλιά της και γίνεται 56 ετών. 56 χρόνια γεμάτα, μιας ζωής που ζει όπως εκείνη θέλει, και που ποτέ σε αυτή τη ζωή δεν έκανε «εκπτώσεις». Με αφορμή την σημαντική αυτή ημέρα που όλοι μας κάνουμε ένα «ταμείο» η Αλεξάνδρα είπε τούτο το απλό και πολυσύνθετο:
«56?!!! Ουπς, ούτε που το κατάλαβα… Παιδιά η ζωή είναι μια ανάσα, ας ρουφήξουμε κάθε στιγμή της μέχρι το μεδούλι, ας τη ζήσουμε με πάθος!!! Βέβαια η βιολογική μου με την ψυχολογική μου ηλικία είναι απλά «οι δυο ξένοι»!!! Μετά βίας αισθάνομαι 15 οπότε αυτά λέω να γιορτάσω!!».
Η -δενΜεγαλώνωΟυτεΕγώΜαριάννα- έκανε την ευχή που όλοι σκεφτήκαμε:
Σε μια εποχή που κάποια πράγματα παραμένουν υποκριτικά και γίνονται κατά ριπάς fake empowering αναρτήσεις για το θεαθήναι -και πολλές φορές από ανθρώπους που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά της γυναικείας αλληλεγγύης, είναι καλό να μάθουμε να διαβάζουμε σωστά και να μεταφράζουμε όπως πρέπει μια τέτοια ανάρτηση σαν της Αλεξάνδρας. Είναι ωραίο να ζούμε πραγματικά και στο τώρα και να ρουφάμε τη ζωή στην εποχή της ταχύτητας και της πολλής πληροφορίας που μας στερεί πολλές φορές το δικαίωμα στην αλήθεια και την ευτυχία. Προωθώντας πάντα την αφιλτράριστη αλήθεια της, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην ηθοποιό: υγεία, τύχη, αγάπη, και όλα τα συνώνυμα. Το να της ευχηθούμε να παραμείνει όπως είναι δεν έχει κανένα νόημα καθώς εκεί είναι που όσο η ηλικία αυξάνεται τόσο ένας άνθρωπος με αξίες απομακρύνεται από το να αλλάξει.
Η stylish έξοδος της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου με την Μπεκιάρη αποκάλυψε μια μεγάλη αδυναμία
Η συνέντευξή μου με την Αλεξάνδρα πριν από λίγους μήνες
Τον Σεπτέμβριο του 2023, η ηθοποιός είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Queen.gr με αφορμή ένα σημαντικό γεγονός.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Πολλοί λένε πως ζούμε στην εποχή των «εκπτώσεων», των influencers άνευ content και της ρηχότητας. Σας εξοργίζει αυτή η εποχή;
Όχι δεν με εξοργίζει και δεν με επηρεάζει. Τα θεωρώ τόσο εφήμερα όλα αυτά.
Πιστεύετε ότι η Αλεξάνδρα επηρεάζει τους γύρω της;
Όλοι επηρεάζουμε τους γύρω μας και επηρεαζόμαστε από αυτούς. Είμαστε είτε παράδειγμα προς μίμηση είτε προς αποφυγή. Έχω δει να επηρεάζω ανθρώπους ως προς το να είναι πιο ειλικρινείς και να έχουν καλύτερη στάση απέναντι στα ζώα. Ναι, θεωρώ πως έχω επηρεάσει ως προς αυτό.
Υπήρξε στιγμή που χρειάστηκε να κάνετε «εκπτώσεις» στις αξίες σας;
Όχι, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα με άφηνε προσωπικά να κοιμηθώ τα βράδια. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με κάτι τέτοιο.
Θα μπορούσατε να πείτε ότι στην επιτυχημένη καλλιτεχνική σας πορεία μέχρι στιγμής, έχετε κάποιο καλλιτεχνικό απωθημένο;
Απωθημένο όχι, όνειρα ναι.
Αναρωτιέμαι αν (και πόσο) ανασφαλής είστε.
Ανασφαλής γίνομαι σε συγκεκριμένες στιγμές και θέματα. Γίνομαι για παράδειγμα πριν από κάποια πρεμιέρα, σχετικά με το αν είμαι καλά προετοιμασμένη ή όχι. Αλλά δεν με φοβίζει το «τσαλάκωμα» και θέλω να δοκιμαστώ σε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμένα, παρόλο που πολλοί ακόμη και σκηνοθέτες, δεν σκέφτονται έτσι και μένουν ενδεχομένως στο στερεότυπο της ωραίας γυναίκας.
Ταλέντο, συνέπεια, υπομονή, επιμονή αλλά και ο παράγοντας «τύχη» για να επιτύχει κανείς σε έναν χώρο. Το ταλέντο σας είναι δεδομένο όπως και η πολλή δουλειά που έχει γράψει το κοντέρ. Θεωρείτε, όμως, πως υπήρξατε και τυχερή;
Θεωρώ ότι η τύχη είναι μια συγκυρία πολύ καλής δουλειάς και του να είσαι στον σωστό χώρο. Αν δεν υπάρχει πολλή δουλειά από κάτω, δεν μπορεί να σου έρθει η τύχη. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή μου, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Όλοι έχουμε περάσει δύσκολα, όπως και εγώ. Ειδικά μέσα στην κρίση, περάσαμε δύσκολα και οικονομικά.
Δες όλη τη συνέντευξη εδώ.
Η ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27/3
Όπως είναι γνωστό, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Αξέχαστος παραμένει ο iconic ρόλος της -πριν από σχεδόν 25 χρόνια- στους «Δύο Ξένους» όπου υποδύθηκε τη δικηγόρο Μίνα. Φυσικά, τη Μίνα γνώρισαν και άνθρωποι που δεν είχανε γεννηθεί τότε, καθώς η αγαπημένη σειρά του Mega παίζει επί χρόνια σε επανάληψη και μέχρι σήμερα θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες δουλειές της ελληνικής τηλεόρασης. Έχοντας ένα τεράστιο βιογραφικό σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, ανήκει στις A list ηθοποιούς της χώρας μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27/3 η Αλεξάνδρα είχε κάνει μια υπέροχη ανάρτηση:
Όπως είπε και ο μεγάλος πρωτοπόρος, Κωνσταντίν Στανισλάφσκι «Μην έρχεστε ποτέ στο θέατρο με λάσπη στα πόδια σας. Αφήστε τη σκόνη και τη βρωμιά σας έξω. Αφήστε τις μικρές σας ανησυχίες, τους καβγάδες, τα μικροπροβλήματα σας - όλα τα πράγματα που καταστρέφουν τη ζωή σας και αποσπούν την προσοχή σας από την τέχνη σας - μαζί με το παλτό σας στην πόρτα».
Όταν ανεβαίνουμε στη σκηνή, ανεβαίνουμε με μία μόνο ζωή μέσα μας, για ένα ανθρώπινο ον, αλλά αυτή η ζωή έχει τη σπουδαία ικανότητα να διαιρείται και να αναπαράγεται για να μετατρέπεται σε πολλές ζωές που μεταδίδουμε σ’ αυτόν τον κόσμο, ώστε να ζωντανέψει, να ανθίσει και να σκορπίσει το άρωμά της στους άλλους. Αυτό που κάνουμε στον κόσμο του θεάτρου ως θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ποιητές, μουσικοί, χορογράφοι και τεχνικοί, όλοι μας ανεξαιρέτως, είναι μια πράξη δημιουργίας ζωής που δεν υπήρχε πριν ανέβουμε στη σκηνή. Αυτή η ζωή αξίζει ένα στοργικό χέρι να την κρατάει, ένα στοργικό στήθος να την αγκαλιάζει, μια ευγενική καρδιά να τη συμπονάει και ένα νηφάλιο μυαλό να της παρέχει τους λόγους που χρειάζεται για να συνεχίσει και να επιβιώσει.
Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι αυτό που κάνουμε επί σκηνής είναι η ίδια η πράξη της ζωής και η δημιουργία της από το τίποτα, σαν ένα πυρωμένο κάρβουνο που αστράφτει στο σκοτάδι, φωτίζοντας τη νύχτα και ζεσταίνοντας το κρύο της. Εμείς είμαστε αυτοί που δίνουν στη ζωή τη λάμψη της.
Εμείς είμαστε αυτοί που την ενσαρκώνουμε. Εμείς είμαστε αυτοί που της δίνουμε ζωντάνια και νόημα. Και εμείς είμαστε αυτοί που παρέχουμε τους λόγους για να την κατανοήσουμε.
Είμαστε αυτοί που χρησιμοποιούμε το φως της τέχνης για να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι της άγνοιας και του εξτρεμισμού. Είμαστε αυτοί που αγκαλιάζουμε το δόγμα της ζωής, ώστε η ζωή να εξαπλωθεί σ’ αυτόν τον κόσμο. Γι’ αυτό προσπαθούμε, αφιερώνουμε χρόνο, χύνουμε ιδρώτα, δάκρυα, αίμα και δοκιμάζουμε το σθένος μας, ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για να μεταδώσουμε αυτό το μεγαλόπνοο μήνυμα, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ομορφιάς και πιστεύοντας πραγματικά ότι η ζωή αξίζει να τη ζεις.