Μόνο ο «αρχηγός» θα μπορούσε να κάνει τη Χάρις Αλεξίου να τραγουδήσει live 4 χρόνια μετά - Υπόκλιση!

Ανθή Μιμηγιάννη
INTIME NEWS

Το Καλλιμάρμαρο υποκλίθηκε στη Χάρις Αλεξίου τέσσερα χρόνια μετά τη δήλωση «δεν με ακούει η φωνή μου πια». Η στιγμή της εμφάνισής της ήταν μαγική και όλα θύμισαν Χαρούλα το βράδυ της Τετάρτης 4/9. 

Ήταν τον Ιούνιο του 2020 όταν η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε στον Φώτη Απέργη στο Δεύτερο Πρόγραμμα ότι «δεν με ακούει η φωνή μου πια». Η εμβληματική ερμηνεύτρια, με τη φωνή που έχει σημαδέψει γενιές ολόκληρες, προκάλεσε θλίψη σε όλους μας για αυτή την απόφαση ωστόσο με την ειλικρίνειά της και την αξιοπρέπειά της, έδωσε ένα μάθημα ζωής για το πώς να κλείνεις έναν κύκλο με σεβασμό στον εαυτό σου και στο κοινό σου.

Η απόφασή της να αποσυρθεί, όπως η ίδια είχε δηλώσει, ήταν ώριμη και συνειδητή ωστόσο η εν λόγω είδηση σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής για το ελληνικό τραγούδι, καθώς η ίδια υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπητές φωνές της χώρας για πάνω από πέντε δεκαετίες.

Ο Νίκος Αλιάγας έβαλε Χαρούλα Αλεξίου και με την έκθεσή του γέμισε ξανά με «άρωμα Ελλάδας» τη Γαλλία

Ένα κύμα 35.000 ανθρώπων κατέκλυσε το Καλλιμάρμαρο, ενώνοντας τις φωνές τους για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια συναυλία-ορόσημο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις, έλαβε χώρα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της συναυλίας «Όλοι μαζί μπορούμε», 35.000 θεατές βίωσαν μια μοναδική και αξέχαστη μουσική εμπειρία, επισφραγισμένη από την αναπάντεχη εμφάνιση της Χαρούλας Αλεξίου.

Τέσσερα χρόνια μετά την απόσυρσή της από τις ζωντανές εμφανίσεις, η σπουδαία ερμηνεύτρια επέστρεψε στη σκηνή για να τιμήσει τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την καριέρα της, ερμηνεύοντας μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια.

Η στιγμή της εμφάνισής της ήταν μαγική αφού το κοινό την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση, και η ίδια, με την χαρακτηριστική της σεμνότητα, απευθύνθηκε στον μεγάλο στιχουργό: «Λευτέρη ξέρεις ότι έχω κλείσει τις κουρτίνες μου εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα, όμως, θα ανοίξω αυτή την κουρτίνα για να μπει το φως σου μέσα και ό,τι μπορεί να κάνει αυτή η φωνή, θα το κάνει. Γιατί πάντα σε φωνάζαν αρχηγό και στον αρχηγό μπροστά δεν μπορείς να πεις όχι».

Η Αλεξίου, γνωστή για την ερμηνευτική της δεινότητα, την αυθεντικότητά της και το πλούσιο ρεπερτόριό της, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην ελληνική μουσική σκηνή και η χθεσινή βραδιά στο Καλλιμάρμαρο πέρασε στην ιστορία.

Κατά τη διάρκεια των 5 δεκαετιών προσφοράς στο ελληνικό πεντάγραμμο, έχει ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο τραγούδια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών, όπως Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Ξαρχάκος, Λευτέρη Παπαδόπουλο και πολλών άλλων.

Ο Γιώργος Νταλάρας είπε «επί 12» όσα σκεφτόμαστε για τη Χαρούλα Αλεξίου

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο: Οι φωνές που πλημμύρισαν το Καλλιμάρμαρο Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το παρών

Το βράδυ της Τετάρτης, 4 Σεπτεμβρίου 2024, το Καλλιμάρμαρο σείστηκε από τις φωνές κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει αξέχαστες μελωδίες και να τιμήσει τον «αρχηγό» του ελληνικού τραγουδιού. Οι καλλιτέχνες που τίμησαν τον Λευτέρη Παπαδόπουλο με τη φωνή τους: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Γιάννης Κότσιρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιώργος Νταλάρας κ.α.

Δεδομένου ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον σημαντικό Έλληνα στιχουργό και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στο Καλλιμάρμαρο παρευρέθηκαν αρκετοί πολιτικοί που συνδέονται με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη μοναδική βραδιά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης