Η πιο δροσερή, καλοκαιρινή τούρτα με ανανά από τα χεράκια μου!
Καλή απόλαυση!
Χαίρομαι πολύ που αγαπάτε τις συνταγές μου! Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θα μοιραστώ μία πολύ αγαπημένη μου. Βασικά όχι μόνο δική μου, αλλά και των παιδιών!
Είστε έτοιμες;
Θα χρειαστείτε:
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 κουτί ροδάκινo Del Monte των 420 γρ.(τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
1 κουτί ανανά Del Monte των 435 γρ. σε κύβους (για τη γέμιση)
1 κουτί ανανά Del Monte των 565 γρ. σε ροδέλες (για τη διακόσμηση)
Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά.
Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει καλά.
Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο
Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα ή ένα τετράγωνο πιρέξ σαν αυτό που χρησιμοποίησα εγώ.
Από πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα).
Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγί.
Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, από πάνω τον ανανά σε κύβους (στραγγισμένους) και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.
Εάν μας έχουνε μείνει σαβαγιάρ τα "χτίζουμε" στα πλαϊνά της τούρτας.
Στολίζουμε την τούρτα μας με τις ροδέλες ανανά ολόκληρες ή σαν μισοφέγγαρα μαζί με τα κεράσια ζαχαροπλαστικής.
Εγώ θα σας πρότεινα πριν κόψετε το πρώτο κομμάτι να αφήσετε την τούρτα για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο να δέσει καλά για να μη μας διαλυθεί στο κόψιμο.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!