Η πιο νόστιμη σπιτική Σπανακόπιτα είναι αυτή !!!
Στα διάφορα μαγειρέματα μου το μυστικό μου είναι η φαντασία μου και το βούτυρο Lurpak που το ΛΑΤΡΕΥΩ !!! Αν και στην προκειμένη συνταγή δεν το χρειάστηκα και θα σας πω γιατί η μάλλον πως προέκυψε προχτές να φτιάξω αυτή την μαγική μυρωδάτη σπανακόπιτα.
Είχα μερικά χρόνια να φτιάξω σπιτική σπανακόπιτα να ανοίξω φύλλο .. αν και παράγγελνα συνήθως από τον Κύριο Μαγγίνα στην Ν. Ερυθραία το πιο φρέσκο και παραδοσιακό φύλλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Με αυτά και με αυτά τις προάλλες εκεί που ήμουν στο Σούπερ Μάρκετ και ψώνιζα ξαφνικά έπεσε στο μάτι μου ένα καινούργιο είδος φύλλου (συγκλονιστικό θα έλεγα), αν και ήταν στην κατάψυξη που γενικά μου αρέσει να μαγειρεύω τα πάντα φρέσκα, μου μίλησε κάπως σαν μια λιγούρα και έτσι μαζί με το φύλλο αυτό πήρα και από την μαναβική και τα παρακάτω που θα σας πω και 500 γρ φέτα και 200 γρ Philadelphia.
Γύρισα σπίτι και αμέσως προθέρμανα τον φούρνο, πήρα μια βαθιά κατσαρόλα έβαλα λίγο ελαιόλαδο μέσα και έκοψα 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 πράσσα, πρόσθεσα 1 κιλό σπανάκι, ( 2 σακούλες ήταν των 500γρ έτοιμο καθαρισμένο από την σαλατική).
Μέχρι να λιώσει το σπανάκι και να γίνει μαλακό, είχα κόψει 1/3 άνηθο, μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, λίγα ματσάκια 2-3 φρέσκια ρίγανη, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα ανακάτεψα όλα μαζί και πρόσθεσα σε τρίμματα την φέτα και το Philadelphia και το λιωμένο σπανάκι και έβαλα λίγο αλάτι Ιμαλαϊων και πιπέρι.
Σε ένα ταψί έβαλα αντικολλητικό χαρτί και από πάνω το κάτω μέρος του φύλλου, την γέμιση από πάνω και το καπάκι από πάνω. Δεν χρειάστηκε να βάλω λάδι στο φύλλο μιας και ήταν είδη λαδωμένο από μόνο του. Την έβαλα στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, και αφού την σταύρωσα μετά από 50 λεπτά σχεδόν ήταν έτοιμη. Μοσχοβολούσε όλο το σπίτι και ήταν πραγματικά πεντανόστιμη.
Χτες είχα πάει στην Βιολογική λαϊκή και βρήκα όλα όσα χρειαζόμουν μπροστά μου, φινόκιο, φρέσκο σπανάκι κλπ. σκοπεύοντας να την ξαναφτιάξω με παραλλαγές.
Καλή επιτυχία σας εύχομαι.