Κουραμπιέδες Ονειρικοί!
Σε άλλους αρέσουν τα μελομακάρονα και σε άλλους οι κουραμπιέδες η διαφορά είναι πως όταν τους "χλαπακιάζεις" ο κουραμπιές σε προσδίδει λόγω της ζάχαρης άχνης και σε κάνουν τσακωτό.
Ειλικρινά διάβασα διάφορες συνταγές στο διαδίκτυο και αυτή με κέρδισε πιο πολύ την έφτιαξα 2 φορές μιας και οι πρώτοι 80 κουραμπιέδες που έφτιαξα έγιναν Sold Out.
Θα χρειαστείτε :
Αρχικά προθέρμανση φούρνου στους 180 βαθμούς ,
200gr καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο που θα το ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω σε λαδόκολα.
500gr Αιγοπρόβειο Βούτυρο φρέσκο το οποίο θα το έχετε βγάλει 2-3 ώρες πριν από το ψυγείο για να έχει μαλακώσει και θα το χτυπήσετε σε μίξερ για 5 λεπτά στο πιο γρήγορο και μετά προσθέστε 200 γρ ζάχαρη άχνη για άλλα 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέστε 1 κουταλιά του γλυκού ανθόνερο. 2 βανίλιες, μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό πικραμύγδαλο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ( αφού έχουν κρυώσει). Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το βγάζετε από το μίξερ κ προσθέστε 900gr για όλες τις χρήσεις αλεύρι και ανακατέψτε ελαφριά κυκλικά με μία σπάτουλα.
πλάθετε στο μέγεθος που θέλετε και κάνετε μια μικρή πατημασιά στην μέση με τον αντίχειρα σας σαν βαθούλωμα τους ψήνεται πάνω σε χαρτί για 30-35 λεπτά.
Μόλις τους τοποθετήσετε πάνω στην πιατέλα τους ψεκάζετε τον κάθε έναν ξεχωριστά με ανθόνερο και μετά από πάνω πασπαλίζετε με άχνη.
Καλή επιτυχία !!!