Φτιάξε αρακά κοκκινιστό γκουρμεδιάρικο!!!
Όπως έχετε καταλάβει μου αρέσει να πειραματίζομαι .. και καθώς έχω μια αγάπη στα βιολογικά λαχανικά που να ναι καλά ο φίλος μου ο Αντώνης από την Λαική Βιολογική της Πολιτείας (ενώ ήμουν στο Σούνιο και δεν μπορούσα να πάω την Δευτέρα), φρόντισε να μου φέρει σπίτι όλα τα λαχανικά που χρειαζόμουν !!!! ( σε αγαπώ).
Έφτιαξα αρακά για πρώτη φορά αλλά ως συνήθως από το μυαλό μου ότι είχα μπροστά μου ..
Σε μια κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο με ένα λευκό κρεμμύδι, 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, και 2 καρότα.
Έριξα κάρυ, κανέλλα γαρύφαλλο, αλάτι Ιμαλαϊων και πιπέρι, ανακάτεμα, ένα ζωμό λαχανικών και αφού οι πατάτες είχαν μαλάκώσει και κάπως τρωγόντουσαν έβαλα μια κονσέρβα κύβους ντομάτας, έναν πελτέ, ζέστανα στον βραστήρα νερό και πρόσθεσα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ανακάτεψα έριξα τον αρακά έτριψα λίγο ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό και ξανά έβαλα Κάρυ, κανέλλα, γαρύφαλο και λίγο λάδι τρούφας ..
Απλά μαγικό !!!
Κανονικά έπρεπε να βάλω και άνηθο αλλά με πειράζει στο στομάχι εμένα, αλλά και ο βασιλικός θα του ταίριαζε τώρα που το σκέφτομαι.
Καλή επιτυχία ..
Βρείτε με στο www.instagram.com/majenco