Φτιάξε το πιο νόστιμο Σπανακόρυζο Λεμονάτο

Φτιάξε το πιο νόστιμο Σπανακόρυζο Λεμονάτο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ένα λευκό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύoυμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1-2 κομμάτια ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε 1/2 πακέτο ρύζι γλασσέ (250γρ) και τα ανακατεύουμε κανένα 2λεπτό μέχρι να σοταριστούν καλά. Σβήνουμε με λευκό κρασί έβαλα το Πούπουλο του Τσάνταλη που είναι ελαφρύ 160 γρ. Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 1 λτ νερό ζεστό με ζωμό λαχανικών σιγά σιγά ανακατεύοντας και αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο μαξ μέχρι να βράσει το ρύζι. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε αρκετό αλάτι και το πιέζουμε για να ξεφουσκώσει, (πήρα έτοιμη σαλάτα σπανάκι σε σακούλα του κιλού), Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για ακόμα 4 λεπτά μαξ και αν έχει εξατμιστεί το νερό βάζουμε λίγο. Κράταμε το ξύσμα απο 2 μεγάλα λεμόνια και ρίχνουμε τον χυμό στην κατσαρόλα. Λίγο πριν το σβήσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα. Σερβίρουμε με Φέτα (χρησιμοποιώ Παρνασσού) και ρίχνουμε ακόμα λίγο ξύσμα λεμονιού στο κάθε πιάτο και πιπέρι.

Είναι το πιο νόστιμο λεμονάτο σπανακόρυζο που θα έχετε δοκιμάσει.

Καλή επιτυχία.

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco