Συνταγή για φαρφάλες με σπανάκι, μανιτάρια & καραμελωμένα κρεμμύδια
Προχθές έφτιαξα για πρώτη φορά αυτές τις πεντανόστιμες φαρφάλες μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.
Ξεκινάτε πρώτα να καραμελώσετε τα κρεμμύδια σε ένα τεφάλ κόβετε 3 μέτρια η 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια και τα σωτάρετε σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ανακατεύετε συχνά ώστε να πάρουν το χρώμα που πρέπει.
Σε ένα άλλο τηγάνι πάλι μια κουταλιά της σούπας λάδι και κόβετε όπως στις φωτογραφίες τα μανιτάρια ( έβαλα 6 μεγάλα μπορείτε να βάλετε παραπάνω 300gr ). Αφού πάρουν το χρώμα τους ρίχνετε σπανάκι φρέσκο από πάνω 250gr και αρκετό πιπέρι.
Παράλληλα βράζετε νερό με αρκετό αλάτι και ρίχνετε τις φαρφάλες για ακριβώς 9 λεπτά με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια ρίχνετε στο ίδιο μεγάλο τεφάλ τα μανιτάρια με το σπανάκι και μισή κούπα μια κρέμα γάλακτος και άλλη μισή κούπα φρέσκο πλήρες γάλα. Αρκετό πιπέρι μαζί και παρμεζάνα 150 γρ. Έβαλα και λίγο λευκό κρασί και έγιναν ακόμα πιο νόστιμα.
Στραγγίζετε τις φαρφάλες και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σερβίρετε και ρίχνετε λίγη παρμεζάνα και πιπέρι. Πραγματικά θα κερδίσετε στις εντυπώσεις με αυτό το τόσο γευστικό πιάτο.
Καλή επιτυχία.
Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco