Συνταγή θεϊκή για σολομό σε πλάκα κέδρου
Πραγματικά άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το γευτείτε ..
Ίσως και από τους πιο ωραίους σολομούς που έχω δοκιμάσει ποτέ μου να είναι καλά ο Νίκος και ο Σάβας που ήρθαν χτες σπίτι μου για να εγκαινιάσω με τον καλύτερο τρόπο την weber μου.
Ο Σάβας Πούμπουρας φρόντισε να φέρει τον σολομό και να τον μαρινάρει μαζί με τον Νίκο Κυριακόπουλο, και ο Νίκος να τον ψήσει.
Η συνταγή έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι η μαρινάρα και το δεύτερο η διαδικασία για το ψήσιμο που πρέπει να ακολουθηθεί ως έχει.
Συνταγή για τον καπνιστό σολομό σε πλάκα κέδρου weber
- φιλέτο σολομού με δέρμα 600γρ με 1 κιλό.
- τριμμένο πιπέρι μισή κουτάλια
- 1 και μισή κουτάκια αλάτι
- 140 ml λάδι
- σχοινόπρασο (δείτε φωτογραφίες)
- μουστάρδα ντιζόν 4 κουταλάκια
- 3-4 κουταλιές μέλι
- χυμός από λάιμ (2-3 λάιμ)
Ανακατέψε όλα τα υλικά για να γίνει η μαρινάδα
Δοκίμασε να έχει μια ισορροπία το λεμόνι το μέλι και η μουστάρδα .
Μαρινάρουμε το σολομό για 1 ώρα.
Βάζουμε την ξύλινη πλάκα weber μέσα σε νερό για 1 ώρα.
Προθερμάνουμε το grill στους 200 για έμμεσο ψήσιμο
Βάζουμε την ξύλινη πλάκα μέσα σε έμμεση μέθοδο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να την ακούσουμε να σκάει (κάνει σαν ποπκόρν )
Μόλις το ακούσουμε την γυρνάμε ανάποδα . Και βάζουμε το σολομό .
Ψήνουμε 17 - 20 Λέπτα
Σερβίρουμε όπως στις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε πιο κάτω με σχοινόπρασο από πάνω.
Πραγματικά ότι πιο νόστιμο και γευστικό έχω φάει και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Καλή επιτυχία ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco