Η απόλυτη συνταγή για Pancakes με ανανά
Πιστεύω πως αυτά τα pancakes είναι από τις πιο νόστιμες και όμορφες συνταγές που έχω φτιάξει.
Το έχω πει και θα το λέω πάντα στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ αγάπη, φαντασία και ό,τι υλικά έχω πάντα εύκαιρα.
Και κάπως έτσι για το Κυριακάτικο πρωινό έφτιαξα upside down pineapple with cherry maraschino pancakes.
Αρχικά σε ένα πιάτο βάζετε καστανή ζάχαρη και, όπως βλέπετε και στις φώτος, βουτάτε τη ροδέλα με τον ανανά καλά και από τις δύο πλευρές να κολλήσει η ζάχαρη πάνω. Αμέσως μετά με ελάχιστο βούτυρο το καραμελώνετε στο τηγάνι σας, ευτυχώς έχω το μαντεμένιο lodge γιατί δοκίμασα και σε κρεπιέρα και δεν πέτυχε ( ήταν μόνο για κρέπες και θέλει χαμηλή φωτιά δεν άντεχε τον ανανά και δεν ήταν συμβατός ο χρόνος ψησίματος όπως έπρεπε) , οπότε στο τηγάνι σας ψήνετε/καραμελώνετε καλά τον ανανά σας και όταν τον γυρνάτε πλευρά βάζετε στην μέση και ένα κεράσι μαρασίνο. ( τα οποία είναι τα αγαπημένα μου από παιδάκι).
Σε ένα μπωλ φτιάχνετε το μείγμα για τα pancakes. Υπάρχουν πολλές συνταγές με σχεδόν τα ίδια υλικά με ελάχιστες παραλλαγές αρχικά είχα σκεφτεί να τα κάνω αφράτα και μετά σκέφτηκα πως καλύτερα θα ήταν η παραδοσιακή συνταγή για να βγούν λεπτά.
Υλικά
1 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
3 1/2 κγ Baking powder
1 κγ αλάτι
1 κσ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
3 κσ λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 1/4 κούπες γάλα
και σπρέι μαγειρέματος η βούτυρο για το τηγάνι.
1 κονσέρβα ανάνα & κερασάκια μαρασίνο και ένα πιάτο μαύρη ζάχαρη
σιρόπι: maple sirop/ σφένδαμο ή agave ή golden sirop
Βάζετε όλα τα στερεά υλικά στο μπώλ και στην μέση κάνετε με το κουτάλι μια τρύπα για να ρίξετε το γάλα, βούτυρο, αυγό ( έβαλα και ελάχιστη βανίλια). Τα ανακατεύετε καλά και μετά με μια βαθειά κουτάλα της σούπας ρίχνετε πάνω από τον ανανά. Μόλις δείτε το μείγμα να βγάζει φουσκάλες το γυρνάτε προσεχτικά από την άλλη πλευρά ίσως καλό είναι μαζί με την σπάτουλα σας να έχετε και άλλο ένα βοήθημα για να μην σπάσει το pancake.
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :