Συνταγή για την απόλυτη Αγγλική κρεμμυδόσουπα με φασκόμηλο και cheddar
Από τους αγαπημένους με Chef που παρακολουθώ χρόνια όλες τις εκπομπές του και έχω όλα τα βιβλιά μαγειρικής είναι ο Jamie Oliver.
Πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει την απόλυτη για τα γούστα μου κρεμμυδόσουπα είναι ταπεινή και πεντανόστιμη.
Θα χρειαστείτε :
6 σκελίδες σκόρδο
5 κόκκινα κρεμμύδια
3 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
3 shallots
300 γρ πράσο
1 γεμάτη και λίγο παραπάνω κσ βούτυρο
ελαιόλαδο
μια χούφτα γεμάτη φρέσκα φύλλα φασκόμηλο
2 λτ ζεστό ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο
8 κομμάτια μπαγιάτικο καλής ποιότητας ψωμί 2 εκ κομμένα
200 γρ τυρί τσένταρ
Worcestershire sauce
Εκτέλεση :
Κόβεται και τριμματίζετε το σκόρδο, και μετά όλα τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και 2 κουταλιές γενναιόδωρες ελαιόλαδο μαζί με το φασκόμηλο κρατώντας 8 φύλλα για αργότερα.
Ρίχνετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα και αλάτι και πιπέρι φρέσκο αρκετό.
Βάζετε ένα καπάκι στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά. Στα τελευταία 20 λεπτά αφαιρείτε το καπάκι και τα κρεμμύδια θα έχουν γίνει χρυσαφένια και μαλακά.
Τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν.
Μόλις τα δείτε να έχουν μια μεταξωτή μορφή προσθέστε τον ζωμό αναλκατέψτε και χαμηλώστε ακόμα την φωτιά για 10 - 15 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στο μαξ του γκρίλ και βάλτε τα κομμένα κομμάτια ψωμιού και από τις δύο πλευρές, και αλατί και πιπέρι ξανά στην σούπα.
Σερβίρετε την σούπα σε μπωλάκια τοποθετήστε το ψωμί από πάνω και τρίψτε το τσένταρ και ρίξτε λίγο Worcestershire sauce.
Ρίξτε τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου και ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω στο υπόλοιπο ψωμί και από τις δύο πλευρές μέσα στο γκρίλ με προσοχή να μην καούν.
και καλή σας απόλαυση..
Είναι ένα πιάτο που θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας αξίζει ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :