Συνταγή για την πιο νόστιμη σούπα με κουνουπίδι και λάδι τρούφας
Οι σούπες μου αρέσουν πολύ και φτιάχνω αρκετά συχνά. Ξυπνώντας μέσα στα χιόνια σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για σούπα με κουνουπίδι και πατάτα και λίγο λάδι τρούφας (προαιρετικό).
Υλικά
Μια κουταλιά μεγάλη βούτυρο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 μεγάλο κουνουπίδι περίπου 900 γρ
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
700 μλ κύβο λαχανικών με ζεστό νερό
400 μλ γάλα πλήρες
100 γρ τυρί τσένταρ κίτρινο κομμένο σε κύβους
λάδι τρούφας ( προαιρετικό )
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λευκό κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια από το κουνουπίδι και την πατάτα μαζί και τον κύβο λαχανικών με το νερό και το γάλα, αλατοπιπερόνουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει και η πατάτα να κόβεται πολύ εύκολα.
Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν αρκετά απαλά και προσθέστε και λίγο ακόμα γάλα αν χρειαστεί.
Σερβίρετε ρίχνοντας κομμάτια τυρί τσένταρ από πάνω σε κύβους ( τα έβαλα μέσα στο μπλέντερ), και μπορείτε να ρίξετε ελάχιστο λάδι τρούφας.
Καλή όρεξη!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :