Ραβιόλι με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα, σπανάκι και κάπαρη ό τι πιο διαφορετικό και αρκετά salty έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό.
Θα χρειαστείτε :
Ραβιόλι με 4 τυριά ή με πέστο
2 κσ ελαιόλαδο
1/4 κούπα ντομάτες λιαστές
1 κούπα καρδιά αγκινάρας
3 κς κάπαρη
1/2 κγ Ιταλικά μπαχαρικά
2 κούπες φρέσκο σπανάκι
1 χούφτα κουκουνάρι
Λίγο λευκό κρασί
1 κσ ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες :
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι, μόλις ζεματάει το νερό ρίχνουμε τα φρέσκα ραβιόλι ( με 4 τυριά χρησιμοποίησα ) για 3 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κσ ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε λεπτά κομμάτια, τις λιαστές ντομάτες κομμένες επίσης σε μικρά κομμάτια, την κάπαρη τα Ιταλικά μπαχαρικά το κουκουνάρι και λίγο κρασί. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
3. Προσθέτουμε τα ραβιόλι στο τηγάνι και αν χρειαστείτε βάζετε ακόμα 1κσ ελαιόλαδο με το μάτι . Ανακατεύετε και τρίβετε παρμεζάνα από πάνω.
ΜΗΝ βάλετε καθόλου αλάτι στο φαγητό αυτό γιατί η κάπαρη είναι αρκετά αλμυρή.