Συνταγή για το πιο αγαπημένο μου γλυκό στον κόσμο, την Pavlova σε mini εκδοχή

Συνταγή για το πιο αγαπημένο μου γλυκό στον κόσμο, την Pavlova σε mini εκδοχή

Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό είναι η Πάβλοβα

Το πιο αγαπημένο μου γλυκό στον κόσμο όλο είναι η Pavlova που μου φτιάχνει η μητέρα μου πάνω από 40 χρόνια.

Περιμένω πώς και πώς αύριο που έχω γενέθλια να μου φτιάξει την δική της έκδοση της Pavlovas που θα σας την ανεβάσω στο Instagram μου για να την δείτε και εσείς ( www.instagram.com/majenco ).

Η mini Pavlova που έφτιαξα για να πετύχει θέλει 2 συστατικά αυστηρά ως έχουν και είναι η σαντιγί και η μαρέγκα να είναι από τον Βάρσο Κηφισιάς για να έχει την γεύση που θέλουμε.

Καραμέλωσα σε ζάχαρη μια χούφτα φυστίκια και τα έσπασα.

Σε ένα πιάτο τοποθέτησα λίγη σαντιγί τα μίνι μαρενγκάκια, σαντιγί φράουλες, raspberries, blueberries λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, τα φιστίκια και salted caramel που ή θα την βάλετε έτοιμη ή θα λιώσετε λίγο βούτυρο και κρέμα γάλακτος και καστανή ζάχαρη με ελάχιστο αλάτι. Η ποσότητα που έφτιαξα είναι με το μάτι γιατί την έκανα για δύο άτομα αλλά αν είναι να φτιάξετε για πολλούς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε ένα κατσαρολάκι 1 κούπα ζάχαρη, 90 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου, 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (επίσης σε θερμοκρασία δωματίου) και μια κ.γ αλάτι.

Δείτε το βίντεο αυτό της Sally's Baking Addiction για να την κάνετε κατά γράμμα...



Αν θέλετε να μην την φτιάξετε, μπορείτε να πάρετε την καραμέλα της Carnation και απλά να την ζεστάνετε.

Την έφτιαξα τόσο γρήγορα και την φάγαμε ακόμα πιο γρήγορα παρέα (στις φωτογραφίες θα δείτε και την αγαπημένη μου Lilly, την κόρη του Toffee μου).

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco