Συνταγή για Μιλφέιγ με φρούτα του δάσους
Ένα Μιλφέιγ διαφορετικό από όλα τα άλλα.
Ένα μιλφέιγ διαφορετικό από τα αλλά ..
Θα χρειαστείτε:
Για την βάση πήρα Millefoglie D’Italia 3 Basi Torta της Matilde Vicenzi
Φράουλες , raspberries , Blueberries
Για την Creme Patissiere θα χρειαστείτε
5 μεγάλους κρόκους
100 γρ ζάχαρη
3 κσ cornflour
2 κούπες γάλα πλήρες
1/4 κγ αλάτι
4 κσ βούτυρο κρύο και κομμένο σε κύβους
2 κγ βανίλια
Οδηγίες
Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το πλήρες γάλα και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ζεσταθεί αλλά όχι να μαγειρευτεί. Όσο ζεσταίνουμε το γάλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ, το αλάτι και την ζάχαρη για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο.
Μόλις το γάλα ζεσταθεί, το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά για να συνδιαστούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε ξανά στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει σκληρό.
Το βγάζετε από την φωτιά και πρόσθετε το κρύο βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύετε.
Βάζετε το μείγμα σε τάπερ η πυρέξ και βάζεται από πάνω μεμβράνη να μπει αέρας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι 3 μέρες το πολύ.
Ανακατεύετε πριν την χρήση.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα τοποθετείτε τα έτοιμα φύλλα για το μιλφέιγ ένα ένα και βάζετε από πάνω κρέμα και με την σειρά που προτιμάτε τα φρούτα ή όλα μαζί ή ξεχωριστά μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω.
Έβαλα πρώτα τα bluberries , μετά τις φράουλες και μετά τα raspberries.
Καλή επιτυχία!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :