Συνταγή για το κέικ της γιαγιάς που θυμίζει παιδικές αναμνήσεις
Βανίλια σοκολάτα κέικ και το σπίτι μοσχοβολάει παιδικές αναμνήσεις
Το κέικ που σε ταξιδεύει σε παιδικές αναμνήσεις δεν είναι άλλο από το μισό μισό βανίλια σοκολάτα που έφτιαχνε και η γιαγιάκα μου.
Θυμάμαι πάντα το σπίτι να μοσχοβολάει και να τρέχουν σαλάκια και η γιαγιά μου να είναι χάρουμενη που όλα τα εγγόνια της απολάμβαναν πάντα τις λιχουδιές αλλά και τα τέλεια φαγητάκια που μας έφτιαχνε.
Βρήκα όλα τα βιβλία με τις συνταγές της που είχε γράψει και σκέφτομαι να αρχίσω να τις φτιάχνω ..
Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε ένα μίξερ και μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση.
Τα υλικά μας είναι τα εξής :
250 γρ Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο έξτρα για την φόρμα
250 γρ ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο και λίγο έξτρα για το αλεύρωμα της φόρμας
5 αυγά
4 κσ κακάο καλή ποιότητα
6 κσ γάλα πλήρες
1 κσ βανίλια
1 κγ αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 -170 βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα πολύ καλά παντού και ρίχνουμε αλεύρι να πάει παντού και τινάζουμε καλά.
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο για λίγα λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ( τα οποία τα σπάμε πρώτα σε ένα πιατάκι και τα ρίχνουμε αφού τσεκάρουμε ότι είναι καθαρά χωρίς κανένα τσόφλι κλπ).
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και το αλάτι και το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει.
Με μια κουτάλα μεγάλη βάζουμε το μισό και λιγότερο μείγμα στην φόρμα να πάει παντού.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κακάο με το γάλα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα και το προσθέτουμε στο άλλο μισό μείγμα που είναι στο μίξερ ανακατεύουμε να γίνει όλο το μείγμα σοκολάτα και προσθέτουμε με την κουτάλα μέσα στην φόρμα να πάει παντού και παίζουμε με την κουτάλα να ανακατευτεί καλά.
Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά και καλή σας απόλαυση.
Μπορείτε αν βάλετε ζάχαρη άχνη από πάνω αν και το προτιμώ έτσι σκέτο.
Καλή επιτυχία ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :